Kunnskap om bruk av tang og tare

100% pizza fra havet

Porsjoner 1 pizza
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Pizza bunn
    Martaum
    • Legges i frysere etter sanking og før bruk, (det gjør den mer bøyelig)
    • Tin martaumen og klem ut om det er vann
    • Del opp i 20 cm biter til kanten rundt og 2 cm biter til midtfeltet
    • Lag en sirkel så stor som pizzaen skal være
    • med 20 cm bitene i ca. 1 cm bredde legg bitene på 2 cm i midten.
    • Stekes i ovn mellom bakepapir varmluft 125 grader 40 minutter, snu bunnen flere ganger og løsne papiret underveis.
    Pizza topping
      Havsalat
      • Tørk havsalaten
      • Del i 3 cm store biter
      Tarmgrønske
      • Fersk tarmgrønske
      • 2-5 cm biter strøs utover
      • Tørket tarmgrønske kan brukes, den drysses da på etter at pizzaen er stekt
      Søl
      • Tørk sølen
      • Del i 3 cm store biter
      • Fuktes igjen før den legges på toppen av pizzaen
      Krabbekjøtt
      • Benytt det hvite krabbekjøttet og del opp i små biter
      Kråkeboller
      • Klipp opp kråkebollene og fordel rognen over pizzaen.
      Pizza topping på bunn
      • Legg tørr havsalat på bunnen som et mellomleggs papir la noe av bunnen vises ytterst
      • Legg på krabbebitene
      • Legg på fersk tarmgrønske
      Kategori: Hovedrett
      Skriv ut oppskriften
      Legg oppskriften i din samling
      Om tang og tare i denne retten:
      Mengde tang i retten er ca. mål, tang og tare inneholder omkring 90% vann i fersk tilstand.  
      Ting med Tang anbefaler å bruke tang og tare som tilsetting og ikke som hovedingrediens fordi det er så høyt næringsinnhold. Denne pizzaen smaker veldig salt. Bunnen i denne pizzaen er laget av martaum en art som smaker godt og ikke har spesielt mye jod i seg og er derfor mulig å bruke som hovedingrediens. 
      Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
      Om tang og tare i mat 
      Om jod i tang og tare 
      Om umami
      Denne pizzaen er laget på bestilling fra Forskningsrådet i forbindelse med Forskningsdagene 2022.
      Se filmen her >