Chutney med tang eller tare
Porsjoner 1 1 porsjon er ca. 1 liter
INGREDIENSER
- 2 ss tørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl hvitvinsedikk
- 6 stk epler
- 2 stk rød løk
- 2 stk rød chili
- 10 cm fersk ingefær
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
FREMGANGSMÅTE
- Fin riv ingefæren
- Hakk løken
- Fjern frø og kutt chili i små terninger
- Fjern frøhusene, skrell og kutt eplene i terninger
- Kok opp sukker, vaniljesukker og hvitvinseddik
- Legg i løken når sukkeret har smeltet og la det trekke i to minutter
- Ha i de andre ingrediensene og rør
- La de småkoke i omkring 30 minutter
- Ta ut stjerneanis og kanelstang
- Mos blandingen
- Hel over på rene glass
- Kan spises med en gang, men blir bedre om den får stå en stund før bruk
Tid: 20-40 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.Om jod i tang og tare Om tang i mat Om umami ButareBlæretang
Kilde: Ting med Tang