Kunnskap om bruk av tang og tare

Chutney med tang eller tare

Porsjoner 1 1 porsjon er ca. 1 liter
INGREDIENSER
  • 2 ss tørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl hvitvinsedikk
  • 6 stk epler
  • 2 stk rød løk
  • 2 stk rød chili
  • 10 cm fersk ingefær
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
FREMGANGSMÅTE
  • Fin riv ingefæren
  • Hakk løken
  • Fjern frø og kutt chili i små terninger
  • Fjern frøhusene, skrell og kutt eplene i terninger
  • Kok opp sukker, vaniljesukker og hvitvinseddik
  • Legg i løken når sukkeret har smeltet og la det trekke i to minutter
  • Ha i de andre ingrediensene og rør
  • La de småkoke i omkring 30 minutter
  • Ta ut stjerneanis og kanelstang
  • Mos blandingen
  • Hel over på rene glass
  • Kan spises med en gang, men blir bedre om den får stå en stund før bruk
Tid: 20-40 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami Butare
Blæretang