Kunnskap om bruk av tang og tare

Fiskepakker med fersk tang og grønnsaker

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 4 små never fersk sagtang - eller blæretang
  • 400 gram laks
  • 400 gram torsk
  • 4 stilker stangselleri
  • ½ stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk gulerøtter
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk sitron - saften
  • Pepper
  • Olivenolje
FREMGANGSMÅTE
  • Lag 8 kvadratiske ark med aluminiumsfolie (2 små pakker til hver)
  • Kutt opp fisken i terninger og fordel den utover arkene
  • Kutt den ferske tangen i passe små biter og ha den på fisken
  • Kutt grønsakene i biter/skiver, og fordel over tangen
  • Press over sitronsaft
  • Ha på litt olivenolje
  • Dryss på pepper
  • Pakk sammen pakkene
  • Stekes midt i ovnen på 190 grader i 20 minutter
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Rømme dressing med Havfruens hår/ tarmgrønske er fint tilbehør
Sagtang
Om tang og tare i mat 
Om jod i tang og tare 
Om umami
Kilde: TMT