Flekkefjord VGS bruker Tang og tare
Restaurant- og matfag elevene har fått teori, vært i fjæra, på kjøkkenet og laget mat med tangen og taren som ble sanket.
Lag en gruppe og delta i Pizza-konkurransen
La dere inspirere sier Turid Kalleberg fagansvarlig ved Flekkefjord videregående skole som har hatt besøk av Anne-Lise og Bjørn fra Ting med Tang til undervisning i VGS Restaurant- og matfag, Blått naturbruk, Lærlinger og Norske Kokkers Landsforening Sørlandet.
Dette var et spennende og lærerikt kurs med kursledere som var engasjerte og delaktige i teorien, sankingen og bearbeidingen av tangen sier Turid Kalleberg.
Teamarbeid
Dette ble en minnerik fagdag for både elevene på Restaurant og matfag, på Blått naturbruk, Kokkelærlingene fra hele Agder og medlemmene i Norske kokkers landsforening, Sørlandet.
Det skapte engasjement å gå rundt i fjæra og sanke tang sammen.
Det knytter bånd mellom unge og eldre i bransjen (Kokkelærlingene og medlemmene i NKL,Sørlandet)
Nytenkende
Vi oppdaget ressurser som er lite brukt
Faglig påfyll, alternativt næringsmiddel.
Mer brukt i fremtiden – bærekraftig
Burde vært obligatorisk i læreplanen på Restaurant og matfag.
Elevene mine oppdaget ressurser som smakte godt og som de enkelt kan sanke, bearbeide og selge i Ungdomsbedriften sin.
Pizza-konkurranse
Tang og tare passer godt som ingrediens i pizza og gir veldig mange muligheter
Vil med dette oppfordre skoler og andre grupper til å delta i denne morsomme pizza-konkurransen
Den inspirerer til teamarbeid som er både nytenkende og bærekraftig.
Samarbeidspartnere
Tangpizza-konkurranse