Grønnsaksuppe med fersk og tørket tang
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 40 g fersk blæretang
- 3 stk gulerøtter
- 1 stk purre
- 200 g sellerirot
- 150 g kålrot
- 2 stilker stangselleri
- 1,5 liter vann
- 1,5 ss knust tørket butare - eller blæretang
- 1,5 stk grønnsaksbuljongterning
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts salt
FREMGANGSMÅTE
- Rens og kutt opp tangen i 1 cm biter
- Skrell de grønnsakene som trenger det og kutt opp i staver og tynne skiver
- Kok opp vann og tilsett buljongterning og tørket butare. Ha i den ferske blæretangen sammen grønnsakene og la det koke i 5 minutter. Ha i stangselleri når det er igjen 1 minutt av koketiden.
- Smak til med pepper rett før servering
Tid: Under 20 min
Kategori: Forrett, Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.BlæretangButareOm tang og tare i mat Om jod i tang og tare Om umami
Kilde: TMT