Kunnskap om bruk av tang og tare

Grønnsaksuppe med fersk og tørket tang

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 40 g fersk blæretang
  • 3 stk gulerøtter
  • 1 stk purre
  • 200 g sellerirot
  • 150 g kålrot
  • 2 stilker stangselleri
  • 1,5 liter vann
  • 1,5 ss knust tørket butare - eller blæretang
  • 1,5 stk grønnsaksbuljongterning
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
FREMGANGSMÅTE
  • Rens og kutt opp tangen i 1 cm biter
  • Skrell de grønnsakene som trenger det og kutt opp i staver og tynne skiver
  • Kok opp vann og tilsett buljongterning og tørket butare. Ha i den ferske blæretangen sammen grønnsakene og la det koke i 5 minutter. Ha i stangselleri når det er igjen 1 minutt av koketiden.
  • Smak til med pepper rett før servering
Tid: Under 20 min
Kategori: Forrett, Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Blæretang
Butare
Om tang og tare i mat 
Om jod i tang og tare 
Om umami
Kilde: TMT