Grønsakskraft med tang eller tare
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 kg grønnsaker - for eksempel gulrot, sellerirot, stangselleri, søtpotet, løk, purre bruk gjerne skrell fra matretter som grønnsaksburger med tang eller andre retter
- 50 g renset fersk blæretang - eller ⅕ av mengden tørket sukkertare
- 1 ts hel pepper
- 2 l kaldt vann
Suppekvast
- 4 stk sjalottløk
- bruk vekster fra naturen eller
- 8 stk timian stilker
- 8 stk persille stilker
- 6 stk laurbærblad
- hyssing til knyting
FREMGANGSMÅTE
- Ha grønnsaksbitene og pepper i kjelen, legg tang/tare på toppen hell over kaldt vann og pass på at tang/tare er under vann, men enkel å få tak i.
- Sett kjelen på platen og kok opp på middels varme.
- Blir det skum så ta det vekk.
- Når kraften har nådd kokepunktet fjernes tang/tare
- Ha i suppekvasten som er laget ved at alle suppekvastingrediensene er surret sammen med hyssing
- Lag det trekke på kokepunktet i 40 minutter
- Sil blandingen og grønnsakskraften er klar til bruk
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Denne grønnsakskraften er inspirert av japanernes måte å lage Kombu dashi på og tang/taren tilfører umami til kraften.Både fersk og tørket tang eller tare benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.BlæretangSukkertareOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang