Kunnskap om bruk av tang og tare

 Grønsakskraft med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 1 kg grønnsaker - for eksempel gulrot, sellerirot, stangselleri, søtpotet, løk, purre bruk gjerne skrell fra matretter som grønnsaksburger med tang eller andre retter
  • 50 g renset fersk blæretang - eller ⅕ av mengden tørket sukkertare
  • 1 ts hel pepper
  • 2 l kaldt vann

Suppekvast

  • 4 stk sjalottløk
  • bruk vekster fra naturen eller
  • 8 stk timian stilker
  • 8 stk persille stilker
  • 6 stk laurbærblad
  • hyssing til knyting
FREMGANGSMÅTE
  • Ha grønnsaksbitene og pepper i kjelen, legg tang/tare på toppen hell over kaldt vann og pass på at tang/tare er under vann, men enkel å få tak i.
  • Sett kjelen på platen og kok opp på middels varme.
  • Blir det skum så ta det vekk.
  • Når kraften har nådd kokepunktet fjernes tang/tare
  • Ha i suppekvasten som er laget ved at alle suppekvastingrediensene er surret sammen med hyssing
  • Lag det trekke på kokepunktet i 40 minutter
  • Sil blandingen og grønnsakskraften er klar til bruk
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Denne grønnsakskraften er inspirert av  japanernes måte å lage Kombu dashi på og tang/taren tilfører umami til kraften.
Både fersk og tørket tang eller tare benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Blæretang
Sukkertare
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami