Høstpizza med havets bacon fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 10
INGREDIENSER
Bunn
Starter:
- 300 ml vann
- 300 g pizzamel - type«00»
- 5 g tørrgjær
- 5 g ghonning
Pizzadeig:
- 700 ml vann
- 1250 g pizzamel - type«00»
- 40 g taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
Hvit saus med trøffeltangsalt og tørket trøffeltang smakes til
- Crèmefraiche
- Hvitløkspaste - helt hvitløk bakt i ovn
- Chilli
- Sitron
- Trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed
Topping
- Mozzarella
- Kantarell
- Parmesan - revet
- «Bacon» av søl - tørket søl med Liquidsmoke
Garnityr
- Granateple og litt god olivenolje.
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter:
- Bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
Pizzadeig:
- Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
- Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
- Elt deigen igjen i ca. 5 min.
- La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer.
Hvit pizzasaus:
- Bak en hel hvitløk i ovnen (med litt olje) på 200 grader til feddene er myke
- Bland sammen crème fraiche, bakt hvitløkspaste, sitron og chilli. Smak til med trøffeltangsalt, og pepper.
Topping:
Havets bacon:
- Bland tørket søl med 1-2 ss liquid smoke og 1 ss olje. La det marinere i 10 min. Baconet kan enten stekes i stekepannen på medium varme og brukes som garnityr eller legges rett på pizzaen før steking.
- Dekorer pizzaen med hvit pizzasaus, mozzarella, kantarell, revet parmesan og havets bacon.
- Pizzaen stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed. I tillegg har vi brukt selvplukket søl og tørket den i ovnen.Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Kristin Sagosen Smeby