Kunnskap om bruk av tang og tare

Hvit pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 10
INGREDIENSER

Bunn

    Starter

    • 300 ml vann
    • 300 g pizzamel type«00»
    • 5 g tørrgjær
    • 5 g honning

    Pizzadeig

    • 700 ml vann
    • 1250 g pizzamel type«00»
    • 40 g taresalt med sukkertare-mær

    Pizzasaus

    • Hvit saus med trøffeltangsalt og tørket trøffeltang - smakes til
    • Crèmefraiche
    • Hvitløkspaste - helt hvitløk bakt i ovn
    • Chilli
    • Sitron
    • Trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed
    • Tørket trøffeltang fra fjæra

    Topping

    • Jarlsberg
    • Selbu-blåmuggost
    • Squash
    • God olivenolje

    Garnityr

    • Fersk havsalt - tarmgrønske
    FREMGANGSMÅTE
    Bunn
    • Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
    Starter
    • Bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
    Pizzadeig
    • Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
    • Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
    • Elt deigen igjen i ca. 5 min.
    • La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer.
    Hvit pizzasaus
    • Bak en hel hvitløk i ovnen (med litt olje) på 200 °C til feddene er myke
    • Bland sammen crème fraiche, bakt hvitløkspaste, sitron og chilli. Smak til med trøffeltangsalt, tørket trøffeltang, og pepper.
    Topping
    • Dekorer pizzaen med hvit pizzasaus, ost og squash og en god olivenolje.
    • Pizzaen stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
    Garnityr
    • Pynt pizzaen med fersk havsalt og tarmgrønske.
    Tid: Over 60 min
    Kategori: Hovedrett
    Skriv ut oppskriften
    Legg oppskriften i din samling
    Om tang og tare i denne retten:
    I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed. I
    tillegg har vi brukt selvplukket trøffeltang (tørket), havsalt (fersk) og tarmgrønske (fersk)
    Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
    Om tang og tare i mat 
    Om umami
    Kilde: Erle og Kristin fra Havgryn studentbedrift