Hvit Vegetarpizza med trøffeltangsalt
Fra Lofoten Seaweed Fotograf: Marjolein Vorum
Porsjoner 1 pizza
INGREDIENSER
Bunn
- 500 g Pizzamel - type «00»
- 4,3 dl Kaldt vann
- 10 g Tangdryss – Arctic Ocean Greens fra Lofoten Seaweed
- 12 g Fint havsalt
- 20 g Oliven olje
- 3 g Fersk gjær
Hvit pizzasaus med trøffeltang
- 150 g Kremfløte
- 150 g Fersk Mozzarella
- 1 Sitron
- 100 g Revet mozarella for pizza
- 10 g Parmesan
- 5 g Trøffeltangsalt - eller trøffeltang fra Lofoten Seaweed
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Ingrediensene blandes i kjøkkenmaskin med deigkrok. Kna deigen i maskinen i ca 15 minutter. Deigen er ferdig når den er glatt og elastisk.
- Legg deigen på benken og form den til en bolle med glatt overflate. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den hvile i 15 minutter. Del så opp i 5 porsjoner (ca 190 g) som også formes til mindre boller. Disse legges i plastboks med lokk og oppbevares i kjøleskapet i 12 timer.
Før du lager pizza
- La deigene ligge i romtemperatur 2 timer før du skal rulle ut. Forvarmovnen til 300 grader.
- Dryss mel på benken. Legg deigen forsiktig på benken og kna/strekk den ut til 30 cm stor sirkel.
- Legg på topping og bak i ovnen i ca 8-10 minutte
- Benytt stekespade/pizza spade for å legge den på stein eller rist i ovnen.
Hvit pizzasaus med trøffeltang
- Hakk fersk mozarella i små biter, tilsett saften fra en halv sitron og skall.
- Bland inn resten av ingrediensene i en bolle med en skje.
Tangpizza med trøffeltangsaus, sopp and trøffeltang ost
- Bruk 500 g sopp. Vi brukte kantarell og piggsopp plukket i Lofoten, men bruk gjerne andre typer som du har tilgjengelig.
- Kutt opp soppen og stek i panne med litt olje og salt.
- Strekk ut deigen til 30 cm stor pizzabunn. Smør bunnen jevnt med den hvite trøffeltangsausen. Ha så over trøffeltang ost. (Vi brukte ost fra Lofoten Gårdsysteri, men du kan erstatte den med en annen mild ost og bruke trøffeltansaltet på toppen)
- Dryss over stekt sopp og bak pizzaen i ovnen 10 minutter på 300 grader.
- Ta ut av ovnen og dryss over ekstra trøffeltangsalt om du trenger.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangprodukt brukt i denne oppskriftenTrøffeltangsalt – en spennende kombinasjon av trøffeltang og havsalt som gir mild smak av trøffel. Perfekt til pizza og pasta.Tang og taren i rettene er håndsanket og produsert av Lofoten Seaweed og kan kjøpes her
Kilde: Lofoten Seaweed