Kunnskap om bruk av tang og tare

Kokt ris med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 1 ss tørket butare eller sagtang  - andre arter kan også brukes
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
FREMGANGSMÅTE
  • Kok opp vannet
  • Ha ris og tang/tarei i vannet og la den koke som beskrevet på pakken
Tid: Under 20 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
I denne retten benyttes 1/4 ss tørket sagtang eller butare pr porsjon.Tang/taren vil bli kokt og dette senker næringsinnholdet noe. Om en bruker sagtang blir det mindre jodinnhold i retten enn om en bruker butare.
Sagtang
Butare
Om tang og tare i mat
Om jod i tang og tare
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT