Kunnskap om bruk av tang og tare

Lakseburger med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 5 ss hakket fersk blæretang eller butare - bruk 1/5 av mengden om tørket og knust tang eller tare benyttes
  • 500 g laks - uten skinn og ben
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olje - til steking

Tilbehør

FREMGANGSMÅTE
  • Finhakk laksen
  • Ha laksen, tang, sitronsaft og pepper i en bolle
  • Bruk hender eller en skje og vend sammen til en farse
  • Fordel farsen i 2-3 cm tykke burgere som formes med hendene
  • Varm opp oljen i stekepanne og stek burgerne på hver side til de har en fin overflate
  • Etterstek burger i pannen på svak varme med lokk
  • Smaker godt med tilbehør
  • En skive eltefritt brød med butare pr burger
  • Smør på soyamajones med tang eller tare
  • Ha på litt ruccola
  • Ha på skiver av ¼ avokado, dryss på tørket tang eller tare
  • Legg på burgeren
  • Ha på en litt soyamajones med tang eller tare
  • Legg på syltet rødløk med tang eller tare
  • Topp med syltet tang
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om umami
Om jod i tang og tare
Om tang og tare i mat 
Butare
Blæretang
Kilde: TMT