Lakseburger med tang eller tare
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 5 ss hakket fersk blæretang eller butare - bruk 1/5 av mengden om tørket og knust tang eller tare benyttes
- 500 g laks - uten skinn og ben
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts pepper
- 2 ss olje - til steking
Tilbehør
- 1 stk Avokado
- 1/2 ts Tørket knust blæretang eller butare
- 1 neve Ruccola salat
- Syltet tang
- Syltet rød løk med tang eller tare
- Soyamajones med tang eller tare
- Elte fritt brød med butare
FREMGANGSMÅTE
- Finhakk laksen
- Ha laksen, tang, sitronsaft og pepper i en bolle
- Bruk hender eller en skje og vend sammen til en farse
- Fordel farsen i 2-3 cm tykke burgere som formes med hendene
- Varm opp oljen i stekepanne og stek burgerne på hver side til de har en fin overflate
- Etterstek burger i pannen på svak varme med lokk
- Smaker godt med tilbehør
- En skive eltefritt brød med butare pr burger
- Smør på soyamajones med tang eller tare
- Ha på litt ruccola
- Ha på skiver av ¼ avokado, dryss på tørket tang eller tare
- Legg på burgeren
- Ha på en litt soyamajones med tang eller tare
- Legg på syltet rødløk med tang eller tare
- Topp med syltet tang
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om umamiOm jod i tang og tareOm tang og tare i mat ButareBlæretang
Kilde: TMT