Noriko familiepakke

Gi Læring og opplevelser i gave

La barna og hele familien oppleve livet i fjæra, lær om tang og tare med eventyrboken Noriko på eventyr i tangen, nybegynnerhefte, digitalt tangkurs, spill og mye mer.

Eventyrbok, Digitalt TangKurs, opplæringshefte og spill

Her kan hele familien få kunnskap om den lite utnyttede ressursen som tang og tare er på en morsom og spennende måte.

En gave hvor kunnskapen vil vare.

Både barn og voksne vil lære mye om en ressurs som er i skuddet som aldri før. Ikke bare som nyttig mat, men også for klima og det biologiske mangfoldet. Gjennom eventyret blir man kjent med den søte eventyrfiguren Noriko som lever i fjæra og lærer oss om livet der, de ulike tang artene, utseende og hva de kan brukes til i mat og lek. Videre kan barna løse enkle men, lærerike oppgaver knyttet til eventyret på nett og ute i fjæra.

Forfatteren av boken er marinbiolog Maria Lenngren som har egne barn og vet hvordan kunnskap skal formidles slik at barna blir fenget.

Innholdsrik pakke for hele familien

Eventyrboken «Noriko på eventyr i tangen»
Digitalt tangkurs med Anne-Lise eller Bjørn
«Tang og tare i hverdagsmaten et opplæringshefte for nybegynnere»
Digitale tangspill

SLik kan Familiepakken brukes

Les eventyrboken, gjerne sammen hele familien

Gå inn på aktivitetssiden med ulike tangspill

Lær om sanking og de ulike artene i opplæringshefte

Delta på «live» digitalt tangkurs med Anne-Lise eller Bjørn. Her går vi gjennom hva som trengs når en skal ut i fjæra og sanke tang. Det blir mulighet til å stille spørsmål.

Ta med familien ut på sanketur

Finn matoppskrifter med tang og tare på våre nettsider «Oppskrifter med tang og tare»«Hvordan få du barn til å like tang og tare»

Lag tegninger av livet i fjæra med tangen og Noriko. Send tegningene inn til oss så vi kan få lagt det inn i «Barnas kunstgalleri»

Følg oss på FacebookInstagram og fortell oss om opplevelsene i fjæra

Pris KR 495,-

+ frakt

NYTTIG INFORMASJON

Send bestilling på familiepakken til Bjorn@tingmedtang.no.
Skriv inn navn, telefonnummer og e-postadressen til den som skal betale og postadressen til mottakerne av familiepakkene.

Datoer for digitale kurs legges ut i arrangementer på Facebook – send påmelding til Bjorn@tingmedtang.no.

Les de fullstendige anmeldelsene her

den har gode beskrivelser og fine forklaringer

Høytlesning fra boka «Noriko på eventyr i tangen», vil barna synes er gøy, den har gode beskrivelser og fine forklaringer om hvordan tangen ser ut, hva den heter og hva den kan brukes til. Det brukes bilder og ord, som barn synes er artig, og det er viktig hvis man skal holde interessen oppe over tid.

H. F.
Pedagogisk medarbeider, barnehage

Det var mange flere tang sorter enn jeg hadde trodd

Jeg synes det var en veldig spennende bok og et morsomt tema.

Det var mange flere tang sorter enn jeg hadde trodd. Noriko var flink til å fortelle om hva som fantes i tangen og hva den kunne brukes til på en spennende måte.

A-C.L.
Barne- og ungdomsarbeider

lettlest

Boken er lettlest og på ett språk som er lett å forstå for de små og barn med svake norskkunnskaper. Det er svært få begreper som må forklares i løpet av lesingen.

I. N.
Grunnskolelærer

skattejakt

Med Noriko i sekken er det om mulig enda mer spennende å gå i fjæra -på skattejakt blant tang, tare og andre finurlige vekster.

L.K.O.
Mamma og taredyrker

formidling av natur og miljø til barn

Kunnskap og kjennskap til tang og tare var en gang mer vanlig, også i Norge.

Med vår tids miljø- og klimautfordringer er det viktig at vi henter det frem igjen. Det er imidlertid ikke alltid lett å finne god og kortfattet informasjon, i allefall ikke rettet mot barn. Boken om Noriko er derfor et velkomment tilskudd for oss som jobber med formidling av natur og miljø til barn. ‘Noriko på eventyr i tangen’ inviterer barn inn i det fantastiske universet som befinner seg under havoverflaten og i fjæra, og det skal mye til å ikke bli smittet av det engasjementet forfatteren viser.

Skaperne av Noriko gjør også et pedagogisk sjakktrekk ved å inkludere oppgaver, leker og kreativitet på nettsiden sin. De fleste aktivitetene er også mulig å gjennomføre utendørs. Noriko-universet passer utmerket for Miljøagenter, og andre som ønsker å formidle hvor smakfullt, viktig og eventyrlig tang og tare er. Dette kommer vi til å bruke mye!

M. B. E.
Voksenkontakt i Miljøagentene