Ovnsstekt kveite med Furikake
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Fisk
- 1 kg kveite filet
- 2 l vann
- 200 g salt
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 1 ts hvit pepper
Furikake
- tørket skall av økologisk sitron
- tørket nyperose blomsterblader Rosa rugosa
- tørket tarmgrønske
- tørket butare
FREMGANGSMÅTE
Fisk
- Bland vann og salt og la fileten ligge i saltlaken i ca 6 minutter, ta den opp og tørk den
- Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og dryss over pepper.
- Legg kveiten i en smurt ildfast form
- Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader
Furikake
- Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
- Tørk og kutt opp nyperosebladene
- Tørk og kutt opp tarmgrønsken
- Tørk butaren, fjern midtribben og kutt den opp
- Hvite sesamfrø
- Bland like deler av alle ingrediensene
Servering
- Dryss furikaken over fiskestykket rett før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Furikaken gjør at retten blir pen å se på i tillegg til å tilføre smak. Alle typer tørket- tang/tare, sitrusfrukter og spiselige blomster kan brukes her. Les mer om FurikakeTang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.TarmgrønskeButareOm tang og tare i matOm umamiKilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT