Kunnskap om bruk av tang og tare

Ovnsstekt kveite med Furikake

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Fisk

  • 1 kg kveite filet
  • 2 l vann
  • 200 g salt
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts hvit pepper

Furikake

  • tørket skall av økologisk sitron
  • tørket nyperose blomsterblader Rosa rugosa
  • tørket tarmgrønske
  • tørket butare
FREMGANGSMÅTE
Fisk
  • Bland vann og salt og la fileten ligge i saltlaken i ca 6 minutter, ta den opp og tørk den
  • Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og dryss over pepper.
  • Legg kveiten i en smurt ildfast form
  • Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader
Furikake
  • Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
  • Tørk og kutt opp nyperosebladene
  • Tørk og kutt opp tarmgrønsken
  • Tørk butaren, fjern midtribben og kutt den opp
  • Hvite sesamfrø
  • Bland like deler av alle ingrediensene
Servering
  • Dryss furikaken over fiskestykket rett før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Furikaken gjør at retten blir pen å se på i tillegg til å tilføre smak. Alle typer tørket- tang/tare, sitrusfrukter og spiselige blomster kan brukes her. Les mer om Furikake
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Tarmgrønske
Butare
Om tang og tare i mat
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT