Kunnskap om bruk av tang og tare

Panert fisk med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 4 store skiver torsk - eller sei
  • 2 ss mel
  • 1 ss knust tørket sagtang - eller butare
  • ½ egg
  • 4 ss strøkavring
  • 2 ss knust tørket sagtang - eller butare
  • smør - til steking
FREMGANGSMÅTE
  • Bland mel og tørket tare i skål 1
  • Visp egg i skål 2
  • Bland strøkavring og tørket tare i skål 3
  • Dypp fiskeskivene i skål 1, 2 og 3
  • Stekes gyllen på begge sider i panne
Finn godt tilbehør til panert fisk her:
    Tid: 20-40 min
    Kategori: Hovedrett
    Skriv ut oppskriften
    Legg oppskriften i din samling
    Om tang og tare i denne retten:
    Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
    Om en bruker sagtang blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.
    Sagtang
    Butare
    Om jod i tang og tare
    Om tang og tare i mat
    Om umami
    Kilder: Havforskningsinstituttet
    Kilde: Oppskrift TMT