Kunnskap om bruk av tang og tare

Pizza con nori fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunn

  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts tangsalt laget selv
  • 7 dl hvetemel typo 00

Saus

  • 140 g tomat pasta
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1 dæsj balamico eddik- creme
  • 1/2 ts tørket sukkertare små flak

Topping

  • Fjærehinne/nori – jeg brukte tørket og la den litt i vann før bruk
  • Mozarella
  • Spinat
  • Søl små tørkede flak
  • revet parmesan
FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • rør gjær ut i vann
  • tilsett olje, mel og tangsalt
  • jeg elter deigen for hånd i 15 minutter
  • deigen sto til heving i 2 timer
  • fjærehinnen ble lagt litt i vann mens jeg blandet sammen sausen. Husk å presse ut overflødig vann igjen
Saus
  • bland alt sammen
Topping
  • kutt fjærehinne i små biter – Anbefaler å ikke bruke for mye pga smaksintensiteten
  • kutt mozarella i skiver
  • kutt spinat i små biter
  • strø over revet parmesan
  • Stekes på 240 grader i 5-6 minutter avhengig av ovnen.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

All tang og tare er sanket selv.

Tangsalt i deigen:

butare og sukkertare – tørket

Saus:

sukkertare – tørket, små flak

Topping:

fjærehinne/nori – tørket

søl – tørket, små flak

Pizzaen skulle være lett å lage og samtidig utfordre smaksløkene.

Fjærehinnen på toppen av sausen kan gi en sterk smaksopplevelse. 

Siden det er en såkalt rød pizza skulle rødalgene dominere her.

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Om tang og tare i mat 

Om umami

 

 

 

Kilde: Melanie Endemann  – Tangpressing