Rød pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 10
INGREDIENSER
Bunn
Starter:
- 300 ml vann
- 300 g pizzamel type«00»
- 5 g tørrgjær
- 5 g honning
Pizzadeig:
- 700 ml vann
- 1250 g pizzamel type«00»
- 40 g taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
Rød saus med fersk trøffeltang og chili (smakes til)
- 1 boks Tomatpuré
- 5 tomater delt i to og bakt i ovn- 200 °C
- Chilli flak
- 3 gulerøtter delt i to og bakt i ovn-200 °C
- 2 never Trøffeltang fersk
- Hvitløk hel hvitløk bakt i ovn- 200 °C
- 2 løk
Topping:
- Parmesan revet eller i skiver
- Fetaost
- Sjampinjong
- Squash
- Rødløk
Garnityr:
- Dryss av fersk tarmgrønske.
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
- Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter:
- bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
Pizzadeig:
- Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
- Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
- Elt deigen igjen i ca. 5 min.
- La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer
Rød pizzasaus:
- Bak grønnsaker i ovn på 200 °C, mikses med resten av ingrediensene.
Topping:
- Dekorer pizzaen med rød pizzasaus, Parmesan, Fetaost, Sjampinjong, Squash og Rødløk. Pizzaen
- stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Garnityr:
- Legg på fersk tarmgrønske
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra Mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed.
I tillegg har vi brukt selvplukket trøffeltang (både tørket og ferskt) og tarmgrønske
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Kilde: Erle Smedbold