Kunnskap om bruk av tang og tare

Rød pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 10
INGREDIENSER

Bunn

Starter:

  • 300 ml vann
  • 300 g pizzamel type«00»
  • 5 g tørrgjær
  • 5 g honning

Pizzadeig:

  • 700 ml vann
  • 1250 g pizzamel type«00»
  • 40 g taresalt med sukkertare-mær

Pizzasaus

Rød saus med fersk trøffeltang og chili (smakes til)

  • 1 boks Tomatpuré
  • 5 tomater - delt i to og bakt i ovn- 200 °C
  • Chilli flak
  • 3 gulerøtter - delt i to og bakt i ovn-200 °C
  • 2 never Trøffeltang fersk
  • Hvitløk - hel hvitløk bakt i ovn- 200 °C
  • 2 løk

Topping:

  • Parmesan - revet eller i skiver
  • Fetaost
  • Sjampinjong
  • Squash
  • Rødløk

Garnityr:

  • Dryss av fersk tarmgrønske.
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
  • Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter:
  • bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
Pizzadeig:
  • Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
  • Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
  • Elt deigen igjen i ca. 5 min.
  • La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer
Rød pizzasaus:
  • Bak grønnsaker i ovn på 200 °C, mikses med resten av ingrediensene.
Topping:
  • Dekorer pizzaen med rød pizzasaus, Parmesan, Fetaost, Sjampinjong, Squash og Rødløk. Pizzaen
  • stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Garnityr:
  • Legg på fersk tarmgrønske
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra Mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed.
I tillegg har vi brukt selvplukket trøffeltang (både tørket og ferskt) og tarmgrønske
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om tang og tare i mat 
Om umami
Kilde: Erle Smedbold