Rød pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 10
INGREDIENSER
Bunn
Starter:
- 300 ml vann
- 300 g pizzamel type«00»
- 5 g tørrgjær
- 5 g honning
Pizzadeig:
- 700 ml vann
- 1250 g pizzamel type«00»
- 40 g taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
Rød saus med fersk trøffeltang og chili (smakes til)
- 1 boks Tomatpuré
- 5 tomater - delt i to og bakt i ovn- 200 °C
- Chilli flak
- 3 gulerøtter - delt i to og bakt i ovn-200 °C
- 2 never Trøffeltang fersk
- Hvitløk - hel hvitløk bakt i ovn- 200 °C
- 2 løk
Topping:
- Parmesan - revet eller i skiver
- Fetaost
- Sjampinjong
- Squash
- Rødløk
Garnityr:
- Dryss av fersk tarmgrønske.
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
- Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter:
- bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
Pizzadeig:
- Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
- Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
- Elt deigen igjen i ca. 5 min.
- La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer
Rød pizzasaus:
- Bak grønnsaker i ovn på 200 °C, mikses med resten av ingrediensene.
Topping:
- Dekorer pizzaen med rød pizzasaus, Parmesan, Fetaost, Sjampinjong, Squash og Rødløk. Pizzaen
- stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Garnityr:
- Legg på fersk tarmgrønske
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra Mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed.I tillegg har vi brukt selvplukket trøffeltang (både tørket og ferskt) og tarmgrønskeTang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Erle Smedbold