Kunnskap om bruk av tang og tare

Rød pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 10
INGREDIENSER

Bunn

    Starter:

    • 300 ml vann
    • 300 g pizzamel type«00»
    • 5 g tørrgjær
    • 5 g honning

    Pizzadeig:

    • 700 ml vann
    • 1250 g pizzamel type«00»
    • 40 g taresalt med sukkertare-mær

    Pizzasaus

      Rød saus med fersk trøffeltang og chili (smakes til)

      • 1 boks Tomatpuré
      • 5 tomater - delt i to og bakt i ovn- 200 °C
      • Chilli flak
      • 3 gulerøtter - delt i to og bakt i ovn-200 °C
      • 2 never Trøffeltang fersk
      • Hvitløk - hel hvitløk bakt i ovn- 200 °C
      • 2 løk

      Topping:

      • Parmesan - revet eller i skiver
      • Fetaost
      • Sjampinjong
      • Squash
      • Rødløk

      Garnityr:

      • Dryss av fersk tarmgrønske.
      FREMGANGSMÅTE
      Bunn:
      • Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
      Starter:
      • bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
      Pizzadeig:
      • Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
      • Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
      • Elt deigen igjen i ca. 5 min.
      • La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer
      Rød pizzasaus:
      • Bak grønnsaker i ovn på 200 °C, mikses med resten av ingrediensene.
      Topping:
      • Dekorer pizzaen med rød pizzasaus, Parmesan, Fetaost, Sjampinjong, Squash og Rødløk. Pizzaen
      • stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
      Garnityr:
      • Legg på fersk tarmgrønske
      Tid: Over 60 min
      Kategori: Hovedrett
      Skriv ut oppskriften
      Legg oppskriften i din samling
      Om tang og tare i denne retten:
      I denne pizzaen har vi erstattet vanlig bordsalt med taresalt fra Mær og trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed.
      I tillegg har vi brukt selvplukket trøffeltang (både tørket og ferskt) og tarmgrønske
      Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
      Om tang og tare i mat 
      Om umami
      Kilde: Erle Smedbold