Kunnskap om bruk av tang og tare

Rød Vegetarpizza med røkt butare salt

Fra Lofoten Seaweed Fotograf: Marjolein Vorum
Porsjoner 1 pizza
INGREDIENSER

Bunn

  • 500 g Pizzamel - type «00»
  • 4,3 dl Kaldt vann
  • 10 g Tangdryss – Arctic Ocean Greens fra Lofoten Seaweed
  • 12 g Fint havsalt
  • 20 g Oliven olje
  • 3 g Fersk gjær

Tomatsaus med røkt taresalt (4 porsjoner med pizza saus)

  • 400 g Hakkede tomater
  • 20 g Balsamico eddik
  • 5 g Sukker
  • 50 g Oliven Olje
  • 5 g Smoked seaweed salt fra Lofoten Seaweed
  • 1 ss Tomat pureé
  • 20 g Hvitløk
  • Seaweed pesto
  • 20 g Basilikum
  • 5 g Arctic Ocean Greens fra Lofoten Seaweed
  • 4 dl vann
  • 40 g Ristede cashew nøtter
  • 70 g Oliven olje
  • 25 g Revet parmesan
  • Skall fra 1 sitron og saft fra ½ sitron
  • 2 g Arctic seaweed salt fra Lofoten Seaweed
FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • Ingrediensene blandes i kjøkkenmaskin med deigkrok. Kna deigen i maskinen i ca 15 minutter. Deigen er ferdig når den er glatt og elastisk.
  • Legg deigen på benken og form den til en bolle med glatt overflate. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den hvile i 15 minutter. Del så opp i 5 porsjoner (ca 190 g) som også formes til mindre boller. Disse legges i plastboks med lokk og oppbevares i kjøleskapet i 12 timer.
Før du lager pizza
  • La deigene ligge i romtemperatur 2 timer før du skal rulle ut. Forvarmovnen til 300 grader.
  • Dryss mel på benken. Legg deigen forsiktig på benken og kna/strekk den ut til 30 cm stor sirkel.
  • Legg på topping og bak i ovnen i ca 8-10 minutte
  • Benytt stekespade/pizza spade for å legge den på stein eller rist i ovnen.
Tomatsaus med røkt taresalt
  • Varm olivenolje og fres hvitløken forsiktig, før det karamelliseres tilsett balsamico eddik og tomat pureé
  • Kokes i 2 min. Rør i sausen hele tiden.
  • Tilsett resten av ingrediensene og bland godt i food processor.
  • Kjøl ned før du smører sausen på pizabunn.
  • Tangprodukt som benyttes i denne oppskriften:
 smoked seaweed salt – Er en kombinasjon av havsalt og røkt butare fra Lofoten. Ved å røyke butaren etter tradisjonelle metoder får vi frem dem rike grillsmaken av åpen flamme. Gir en fyldig , rund smak og en dose vitaminer og mineraler fra havet.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang som benyttes i denne oppskriften:
Arctic Ocean Greens er vårt superfood dryss bestående av små flak av butare og søl. Ingen salt, men fullt av umami, vitaminer og mineraler.
Perfekt til bakst av brød, sauser og supper.
Tang og taren i rettene er håndsanket og produsert av Lofoten Seaweed og kan kjøpes her