Salstraumen havets pizza fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- Hvetemel
- Tørrgjør
- Honning
- Vann
- Sukker
- Olivenolje
- Mix med tørket tang/tare:
- Trøffeltang
- Nori
- Butare
- Sukkertare
Saus
- Rømme
- Smør
- Hvitvin
- Sitron
- Salt
- Pepper
- Muskatnøtt
Garnityr
- Kveite biter
- Søl
- Krusflik
- Blæretang
- Syltet rødløk
- Spiseblomster
- Persille
- Olivenolje
- Dressing eller syltet tang – oppskrift TMT
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Bland de tørre ingrediensene med de våte
- Mix i ca 10 minutter til den er elastisk og litt klissete
- La deigen hvile i romtemperatur 2-4 timer
Saus
- Smelt smør
- Tilsett hvitvin la det koke i ca 2 minutter til alkohol er borte
- Tilsett rømme, sitron, salt, pepper og muskatnøtt
Garnityr
- Kok kveitebitene gjerne i litt saus
- Ovnsstek fersk tang så den blir crispy 180 grader i noen minutter
- Lag pizzabunn av deigen legg på saus
- Stekes i ovn på pizza stein 300 °C i ca. 12 minutter
Ha på garnityr ingrediensene før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen og taren som er brukt er selvplukketTang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Peter Rakovsky – Saltstraumen Hotel