Kunnskap om bruk av tang og tare

Salstraumen havets pizza fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunn

  • Hvetemel
  • Tørrgjør
  • Honning
  • Vann
  • Sukker
  • Olivenolje
  • Mix med tørket tang/tare:
  • Trøffeltang
  • Nori
  • Butare
  • Sukkertare

Saus

  • Rømme
  • Smør
  • Hvitvin
  • Sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Muskatnøtt

Garnityr

FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • Bland de tørre ingrediensene med de våte
  • Mix i ca 10 minutter til den er elastisk og litt klissete
  • La deigen hvile i romtemperatur 2-4 timer
Saus
  • Smelt smør
  • Tilsett hvitvin la det koke i ca 2 minutter til alkohol er borte
  • Tilsett rømme, sitron, salt, pepper og muskatnøtt
Garnityr
  • Kok kveitebitene gjerne i litt saus
  • Ovnsstek fersk tang så den blir crispy 180 grader i noen minutter
  • Lag pizzabunn av deigen legg på saus
  • Stekes i ovn på pizza stein 300 °C i ca. 12 minutter
Ha på garnityr ingrediensene før servering
    Tid: Over 60 min
    Kategori: Hovedrett
    Skriv ut oppskriften
    Legg oppskriften i din samling
    Om tang og tare i denne retten:

    Tangen og taren som er brukt er selvplukket

    Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

    Om tang og tare i mat 

    Om umami

    Kilde: Peter Rakovsky – Saltstraumen Hotel