Kunnskap om bruk av tang og tare

Seikaker med fersk tang

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 450 g sei
  • 100 g poteter
  • 4 ss hakket løk
  • 2 ss purre
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ ts hvit pepper
  • 1 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1 dl matfløte
  • 4 ss smør
  • 4 ss fersk sagtang/blæretang eller tarmgrønske
FREMGANGSMÅTE
  • Kok potetene møre og kutt de i biter
  • Hakk opp løken og fres den blank i smør
  • Hakk opp purren
  • Del seien i biter
  • Hakk opp tangen
  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland til det er en fin masse
  • Lag fine kaker og stek de i pannen på medium varme til de er gjennomstekt
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Tarmgrønske vil gi seikakene mer smak enn om en velger sagtang/blæretang.
Tarmgrønske er en grønnalge som har svært lite jod i seg
Finhakk tangen før den blandes med de andre ingrediensene
Tarmgrønske
Sagtang
Blæretang
Om jod i tang og tare
Om tang og tare i mat
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT