Seikaker med fersk tang
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 450 g sei
- 100 g poteter
- 4 ss hakket løk
- 2 ss purre
- ½ ts muskatnøtt
- ½ ts hvit pepper
- 1 ss potetmel
- 2 stk egg
- 1 dl matfløte
- 4 ss smør
- 4 ss fersk sagtang/blæretang eller tarmgrønske
FREMGANGSMÅTE
- Kok potetene møre og kutt de i biter
- Hakk opp løken og fres den blank i smør
- Hakk opp purren
- Del seien i biter
- Hakk opp tangen
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland til det er en fin masse
- Lag fine kaker og stek de i pannen på medium varme til de er gjennomstekt
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Tarmgrønske vil gi seikakene mer smak enn om en velger sagtang/blæretang.Tarmgrønske er en grønnalge som har svært lite jod i segFinhakk tangen før den blandes med de andre ingredienseneTarmgrønske SagtangBlæretangOm jod i tang og tareOm tang og tare i matOm umamiKilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT