Tang og grønnsakssuppe
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 10 g tørket butare eller grisetang eller fingertare
- 5 dl vann
- 0,5 kg rotgrønnsaker - gulerøtter, pastinakk, persillerot, sellerirot
- 1 boks tykk kokosmelk
- 1 neve fersk sagtang
- 1 stk ingefærrot
- 1 stk chili
FREMGANGSMÅTE
- Kok opp vannet ha i den tørkede taren og la det koke i 10-15 min, sil vekk tang/taren og behold kraften.
- Kutt opp grønnsakene fint og la de dampe i kraften med tangen i 3-5 min.
- Klipp/kutt den ferske tangen i biter, kutt chili i løvtynne skiver, skrell og rasp ingefær
- Bland kokosmelk med kraft og grønnsaker og varm opp suppen til kokepunktet.
- Ha i chili og ingefæren og den ferske tangen. Serveres med en gang, da forblir den ferske tangen grønn.
Tid: 20-40 min
Kategori: Forretter
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Hvis en bruker fersk tang/tare til å lage kraft skal mengden tidobles fordi det er 85-90% vann i fersk tang/tare.Hvis en bruker tang og ikke tare i retten blir jodinnholdet lavere.Benyttes tørket tare til kraft kan dette gi mer enn anbefalt daglig dose av jod i en porsjon. Det er fingertaren inneholder mest jod.GrisetangButareFingertareSagtangOm tang og tare i matOm jod i tang og tareOm umamiKilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT