Tango Seaweed dyrker tare på naturens premisser

En ny industri er på vei inn i Norge

TANGO Seaweed

dyrker makroalger langs kysten av Sunnmøre, og er slik blant de første i landet som produserer mat og råstoff på denne måten. Vi tilbyr per i dag to arter -butare og sukkertare, som vi tørker og kverner på mest mulig skånsom måte for å gi et produkt av høyeste matkvalitet.

På naturen sine premisser

dyrker vi butare og sukkertare i sjøanlegg på Skarveskjæret i Herøy/ Møre og Romsdal. Alt vi gjør er med respekt og lidenskap for naturen vi er en del av, slik at vi kan produsere tare av høy matkvalitet – på en måte som er sunn både for mennesker og miljø

Oppdag et nytt smaksrike

Mens folk i Asia har hatt en lang tradisjon for å spise tang og tare som sjø-grønnsaker, har vi i Europa så vidt begynt å gjen-oppdage sjøvekster som en viktig næringskilde fra havet. Vikingene visste at tang var rik på vitaminer og mineraler, og etter krigen ble tang og tare brukt til bl.a. dyrefôr. I dag er vi i ferd med å lære taren å kjenne på nytt. Det er ikke bare sushi-bølgen som har inntatt Europa, men profilerte kokker i Norden står i bresjen for å bruke havets vekster i det moderne nordiske kjøkkenet.

«Tang og tare» favner et mangfold av arter, smaker og egenskaper. Men fellestrekk for tare (store brunalger) er at:

  • Saltsmaken kommer fra sunnere typer salt enn vanlig bordsalt (f. eks. kalium-klorid istedenfor natrium-klorid) -og tare er derfor en god saltkilde/-erstatter.
  • Tare er både fiberrik og lite fet, og inneholder mange viktige mineraler og vitaminer.
  • Tare kan være en naturlig kilde til jod, som nordmenn risikerer å ha underskudd av.

Rent vannmiljø er en forutsetning for tare av høy matkvalitet. TANGO Seaweed har økologisk godkjenning av vår tareproduksjon og jobber aktivt for å sikre matprodukt som er sunne, rene og ærlige!

Kjøp Butare dryss til Pizza

Du kan kjøpe butare dryss direkte fra oss, pris kr. 95,- for 20 gram, send bestilling til post@tangoseaweed.no, skriv pizzakonkurranse i emnefeltet

Butare Dryss gir mulighet til å utforske den rene smaken og fungerer både som salterstatter, krydder og smaksforsteker. Perfekt både i og som topping på pizza, og kan kombineres både med grønnsaker, sopp og sjømat.

Samarbeidspartnere
Tangpizza-konkurranse