Kurs/Tangsafari

Vi spesialtilpasser opplegg for den enkelte og det kan velges mellom firmaevent/teambuilding, foredrag, minikurs og tangsafari, se beskrivelse under:

Se oversikt over kursene som er satt opp 

Ta direkte kontakt om det ønskes spesiallagde Kurs/Tangsafari

Vår/sommer 2020 har vi endret på Tangsafari/kursene våre og tilpasset oss myndighetenes krav.
I stedet for å lage maten selv deler vi ut lunsjbokser med ulike retter hvor oppskriftene ligger i vår Tangweb.
Middagen har vi fått kjøkkensjefen på Engelsviken Brygge Fiskerestaurant til å lage med tang/tare i alle rettene, måltidet spiser vi på Engelsviken Matbar.

Tangsafari tilpasset myndighetene sine krav i Koronaperioden
Teoridel 1,5 time
Ute og sanker tang/tare
Lunsjpakke med tang hvor oppskriftene ligger på vår Tangweb
Gjennomgang og rensing av «fangsten»
Teoridel 0,5 time
Kahoot med spørsmål fra det som er gjennomgått
Salg av tangprodukter
Spise middag med tang og tare i alle rettene på Engelsviken Matbar
Se også innlegg på Facebook

Kommentar fra kursdeltaker:
«Forventingsfulle møtte kolleger fra Klokkerholmen leirskole til kurset Tangsafari. Vi ble godt tatt i mot og alt var tilrettelagt etter myndighetenes krav i forbindelse med koronasmitten.
En fin blanding av teori og praksis – hvor alt var lett presentert med stor entusiasme. En ny «verden» har nå åpenbart seg; tang og tare blir sett på med andre øyne etter prøvesmaking rett fra strandsonen. Som finale fikk vi servert et fantastisk måltid hvor smakssansene fikk boltret seg. Herlig å «vasse i matfatet».
Kort vei fra teori til nytteverdi. Vi håper å kunne spre kunnskapen videre til besøkende på vår leirskole.»
.
.
Tangsafari før koronaperioden
Tangsafari er du med på hele reisen fra sanking av tang og tare til rensing og bearbeiding samt matlaging og et fellesmåltid til slutt. Vi starter med teoridelen før alle får prøve seg både ute i fjæra og inne på kjøkkenet og avslutter med å spise de deilige tang og tare rettene.
  • I Engelsviken eller der kunden ønsker i Skandinavia
  • Teoridel 1-2 timer
  • Ute og sanker tang/tare
  • Lunsj hvor tang og tare er en del av retten
  • Gjennomgang og rensing av «fangsten»
  • Matlaging
  • Spise treretters middag med tang og tare i alle rettene
  • Kahoot med spørsmål fra det som er gjennomgått
  • Salg av tangprodukter
Minikurs
  • Kunde tilpasset
  • Teoridel 1-2 timer
  • Bli kjent med råvaren – varierer med antall deltakere
  • Smaksprøver
  • Salg av tangprodukter
Foredrag
  • Kunde tilpasset
  • Teoridel tid etter ønske
  • Smaksprøver om ønskelig
  • Salg av tangprodukter
Firmaevent – Teambuilding
  • Kunde tilpasset
  • I Engelsviken eller der kunden ønsker i Skandinavia
  • Teoridel 1-2 timer
  • Ute og sanker tang/tare
  • Gjennomgang og rensing av «fangsten»
  • Lunsj hvor tang og tare er en del av retten
  • Egen tid
  • Andre aktiviteter i området om ønskelig
  • Spise treretters middag med tang og tare i alle rettene
  • Kahoot med spørsmål fra det som er gjennomgått
  • Salg av tangprodukter
  • Tangprodukter til alle kan være en del av «pakken»
  • Egen tid

Kommentar fra kursdeltakere:

«Jeg var med på kurset på Tjøme i november. Det var en superspennende dag, jeg ble veldig inspirert.
Takket være dere, og deres inspirasjon har jeg siden sist brukt tang og tare til mangt og meget.Tusen takk til dere for det dere delte, for deres generøsitet og entusiasme. ES

«Dette var et supert kurs og kombinasjon med teori, plukking og matlaging var helt perfekt – nå ser vi på tang og tare med helt andre øyne👍🏼
En kortreist sunn ressurs som vi skal begynne å bruke ja.».
LV

«Vi hadde en kjempeflott helg med «Ting med Tang» her i Vevelstad kommune på Helgelandskysten! Kommunen inviterte de oppover, og de leverte et kjempebra kurs med god blanding av teori, matlaging og et flott måltid! Kjempefornøyde deltakere.».

«Selv om kurset jeg deltok i ikke var på mer enn noen timer, klarte Bjørn og Anne-Lise å formidle god og grunnleggende kunnskap om de viktigste tang- og taresortene, og demonstrerte både sanking og matlaging med fangsten vår. Deres entusiasme er smittende, og kurset ga definitivt mersmak og lyst på enda mer kunnskap om temaet». Cecilie M