Lærerik og spennende dag for alle
Ny læring om bærekraftig sanking gjør dagen for sommerfest, teambuilding eller event ekstra verdifull
Lær å sanke og bruke tang og tare
Dette er en ny kunnskap for de aller fleste.
Her lærer dere å sanke og bruke råvarer fra naturen ingen forkunnskaper er nødvending. Etter denne dagen vil du se på fjæra med nye øyne og vasse i mat. Ulike arter, smaker og egenskapen er noen stikkord i tillegg til bærekraft.
Vi setter sammen en pakke med aktiviteter både inne og ute
Hvor lenge vi er sammen og hva dere ønsker avgjør innholdet av dagen
Dette er noe av det dere kan velge mellom:
Teori om tang om tare
– Hvorfor spise tang og tare
– Næringsinnhold
– Høsting og håndtering
– Lagring og behandling
– De mest vanlige artene
– Jordforbedring
– Bærekraft og havbruk
Sanking av tang
Rensing av tang
Smaksprøver
Matlaging
Lunsj
3. rettes middag
Kahoot
Restaurant besøk
Aktiviteten kan vare fra en time , hele dagen eller flere dager.
I lokalene i Engelsviken tar vi i mot grupper fra 5 til 50 personer.
Skal deltakeren være med og lage mat eller overnatte, kan vi være inntil 24 personer i Engelsviken.
Skal aktiviteten foregå kun ute kan gruppene være større.
Vi reiser rundt i hele Norge og holder kurs for små og store grupper der det er ønskelig.
Ønsker du å vite mer eller bestille ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no
Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått
En ny «verden» har nå åpenbart seg
Forventingsfulle møtte kolleger fra Klokkerholmen leirskole til kurset Tangsafari. Vi ble godt tatt i mot.
En fin blanding av teori og praksis – hvor alt var lett presentert med stor entusiasme. En ny «verden» har nå åpenbart seg; tang og tare blir sett på med andre øyne etter prøvesmaking rett fra strandsonen.
Som finale fikk vi servert et fantastisk måltid hvor smakssansene fikk boltret seg. Herlig å «vasse i matfatet».
Kort vei fra teori til nytteverdi. Vi håper å kunne spre kunnskapen videre til besøkende på vår leirskole.
R.B.
På vegne av ansatte på Klokkerholmen
Lærte mye
Takk til dere for et flott og interessant kurs! Lærte mye – Og nydelig mat
V.E
Kursdeltaker