Vårrull med butare
Porsjoner 4 8 stk
INGREDIENSER
- 2 porsjoner ris
- vann - som anvist på pakken
- ½ Rød paprika
- ½ Gul paprika
- 4 store champingon
- ½ bunt vårløk
- ½ stk lime
- 8 store biter butare
- 2 liter vann - til forvelling av taren
- 1 ts hvite sesamfrø
- olje - til steking
- soya saus - som tilbehør
FREMGANGSMÅTE
- Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Kutt opp paprika, sopp og vårløk i små biter
- Fres sopp, paprika og vårløk i litt olje, til de er møre.
- Ha den ferdigkokte risen sammen med grønnsakene og la den frese med på lav varme et par minutter
- Ha i saften av limen i blandingen
- Ha butaren i kokende vann til de blir helt grønne (skjer på under et minutt)
- Legg stykkene av butare på en fjøl, legg passe mengde risblanding oppå og lag en rull
- Legg på tallerken eller serveringsfat og dryss over med sesamfrø
Sever soyasaus ved siden av
Kategori: Forretter
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noenannen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Butare egner seg veldig godt til å pakke inn mat, forvellet slik som i denne oppskriften eller fersk som kan legges på grillen.Butare er rik på jod så denne retten bør ikke spises for ofte.ButareOm jod i tang og tareOm tang i og tare matOm umamiKilder Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT