Kunnskap om bruk av tang og tare

Vårrull med butare

Porsjoner 4 8 stk
INGREDIENSER
  • 2 porsjoner ris
  • vann - som anvist på pakken
  • ½ Rød paprika
  • ½ Gul paprika
  • 4 store champingon
  • ½ bunt vårløk
  • ½ stk lime
  • 8 store biter butare
  • 2 liter vann - til forvelling av taren
  • 1 ts hvite sesamfrø
  • olje - til steking
  • soya saus - som tilbehør
FREMGANGSMÅTE
  • Kok risen etter anvisningen på pakken.
  • Kutt opp paprika, sopp og vårløk i små biter
  • Fres sopp, paprika og vårløk i litt olje, til de er møre.
  • Ha den ferdigkokte risen sammen med grønnsakene og la den frese med på lav varme et par minutter
  • Ha i saften av limen i blandingen
  • Ha butaren i kokende vann til de blir helt grønne (skjer på under et minutt)
  • Legg stykkene av butare på en fjøl, legg passe mengde risblanding oppå og lag en rull
  • Legg på tallerken eller serveringsfat og dryss over med sesamfrø
Sever soyasaus ved siden av
    Kategori: Forretter
    Skriv ut oppskriften
    Legg oppskriften i din samling
    Om tang og tare i denne retten:
    Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noenannen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
    Butare egner seg veldig godt til å pakke inn mat, forvellet slik som i denne oppskriften eller fersk som kan legges på grillen.
    Butare er rik på jod så denne retten bør ikke spises for ofte.
    Butare
    Om jod i tang og tare
    Om tang i og tare mat
    Om umami
    Kilder Havforskningsinstituttet
    Kilde: Oppskrift TMT