Veien til pizza fra havet

Ser mulighetene i havets lite brukte råvarer

Ting med Tang ble utfordret

Det var i juni at Anne-Lise og Bjørn Viken fra Ting med Tang ble utfordret til å lage en 100% pizza fra havet med tang og tare i.

Ting med Tang har siden 2016 arbeidet med å formidle kunnskap om tang og tare. De reiser Norge rundt og har Tangsafari, holder minikurs og foredrag. I egne kurslokaler i Engelsviken tar de i mot alt fra skoleklasser, bedrifter, forvaltning og grupper til enkeltpersoner. Les mer om de ulike tilbudene.

workshop med kokk Kaneyn Lloyn Allen

På første workshop med kokk Kaneyn Lloyn Allen landet valget på å bruke martaum i pizzabunnen. Det er en art som smaker godt og ikke har så mye jod som noen tare arter har. Les mer om jod i tang og tare. Tang og tare har høyt næringsinnhold og er godt egnet som tilsetning i de aller fleste matretter. I tillegg tilfører tang og tare matretten umami noe som gjør at smaken på de andre ingrediensene blir forsterket. Pizzabunnen med martaum og topping med søl, havsalat og tarmgrønske gjorde pizzaen veldig salt. For å utligne dette ble krabbe tilsatt i toppingen i 100% pizzaen fra havet. Kråkebolle ble brukt for å utnytte art vi ønsker mindre av.

I 30% pizza fra havet ble microalger valgt i bunnen og sjøpølse, tunikatkjøttdeig, søl og tarmgrønske valgt i toppingen.

Se filmen som viser resultatene

Pizza oppskriftene

Her er oppskrift på 100% pizza fra havet og 30% pizza fra havet

Samarbeidspartnere
Tangpizza-konkurranse