Kunnskap om bruk av tang og tare

 

Verdure di mare (Havets grønnsaker) fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunn

  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts tangsalt
  • 7 dl hvetemel typo 00

Saus

  • 150 g creme fraîche
  • 1 liten hvitløksfedd
  • 1 ss eller liten dusk tørket tarmgrønske/havfruens hår
  • 1 ts oregano

Topping

  • rødløk
  • cherrytomat
  • fersk blæretangskudd
  • spinat
  • revet parmesan
FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • rør gjær ut i vann
  • tilsett olje, mel og tangsalt
  • elt deigen i 15 min for hånd
  • hev deigen i 2 timer
Saus
  • alt blandes sammen og settes til hvil i kjøleskapet mens pizzadeigen hever
Topping
  • rødløk kuttes i tynne skiver/ringer
  • cherrytomat kuttes i tynne skiver
  • kutt av toppene/skuddene til fersk blæretang
  • kutt et par blader fersk spinat
  • revet parmesan strøs på toppen
  • Stekes på 240 °C i 6-7 min avhengig av ovnen
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
All tangen som er brukt i oppskriften er sanket selv.
Tangsalt:
Tørk blæretang, sagtang eller butare. Knus den tørkede tangen. Bland den knuste tangen med et godt salt, benytt spiseskje ved oppmåling og bruk like deler av hvert.
Sukkertare, butare – tørket
Saus:
Tarmgrønske/ Havfruens hår – tørket
Topping:
Blæretang – fersk
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om tang og tare i mat 
Om umami
Kilde: Melanie Endemann – Tangpressing