Verdure di mare (Havets grønnsaker) fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pk fersk gjær
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts tangsalt
- 7 dl hvetemel typo 00
Saus
- 150 g creme fraîche
- 1 liten hvitløksfedd
- 1 ss eller liten dusk tørket tarmgrønske/havfruens hår
- 1 ts oregano
Topping
- rødløk
- cherrytomat
- fersk blæretangskudd
- spinat
- revet parmesan
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- rør gjær ut i vann
- tilsett olje, mel og tangsalt
- elt deigen i 15 min for hånd
- hev deigen i 2 timer
Saus
- alt blandes sammen og settes til hvil i kjøleskapet mens pizzadeigen hever
Topping
- rødløk kuttes i tynne skiver/ringer
- cherrytomat kuttes i tynne skiver
- kutt av toppene/skuddene til fersk blæretang
- kutt et par blader fersk spinat
- revet parmesan strøs på toppen
- Stekes på 240 °C i 6-7 min avhengig av ovnen
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
All tangen som er brukt i oppskriften er sanket selv.Tangsalt: Tørk blæretang, sagtang eller butare. Knus den tørkede tangen. Bland den knuste tangen med et godt salt, benytt spiseskje ved oppmåling og bruk like deler av hvert.Sukkertare, butare – tørketSaus:Tarmgrønske/ Havfruens hår – tørketTopping:Blæretang – ferskTang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Melanie Endemann – Tangpressing