Gå tilbake
+ porsjoner

Ovnsstekt kveite med Furikake

Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Porsjoner: 4

Ingredienser

Fisk

  • 1 kg kveite filet
  • 2 l vann
  • 200 g salt
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 1 ts hvit pepper

Furikake

  • tørket skall av økologisk sitron
  • tørket nyperose blomsterblader Rosa rugosa
  • tørket tarmgrønske
  • tørket butare

FREMGANGSMÅTE

Fisk

  • Bland vann og salt og la fileten ligge i saltlaken i ca 6 minutter, ta den opp og tørk den
  • Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og dryss over pepper.
  • Legg kveiten i en smurt ildfast form
  • Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader

Furikake

  • Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
  • Tørk og kutt opp nyperosebladene
  • Tørk og kutt opp tarmgrønsken
  • Tørk butaren, fjern midtribben og kutt den opp
  • Hvite sesamfrø
  • Bland like deler av alle ingrediensene

Servering

  • Dryss furikaken over fiskestykket rett før servering

Merknader

Kilde: Oppskrift TMT