Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Skriv ut oppskrift
Legg til i samlingen
Gå til Samlinger
Ovnsstekt kveite med Furikake
Tid:
Over 60 min
Kategori:
Hovedrett
Porsjoner:
4
Ingredienser
Fisk
1
kg
kveite filet
2
l
vann
200
g
salt
1
ss
olje
1
ss
smør
1
ts
hvit pepper
Furikake
tørket skall av
økologisk sitron
tørket
nyperose blomsterblader Rosa rugosa
tørket
tarmgrønske
tørket
butare
FREMGANGSMÅTE
Fisk
Bland vann og salt og la fileten ligge i saltlaken i ca 6 minutter, ta den opp og tørk den
Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og dryss over pepper.
Legg kveiten i en smurt ildfast form
Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader
Furikake
Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
Tørk og kutt opp nyperosebladene
Tørk og kutt opp tarmgrønsken
Tørk butaren, fjern midtribben og kutt den opp
Hvite sesamfrø
Bland like deler av alle ingrediensene
Servering
Dryss furikaken over fiskestykket rett før servering
Merknader
Kilde: Oppskrift
TMT