Panert fisk med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 4 store skiver torsk eller sei
  • 2 ss mel
  • 1 ss knust tørket sagtang eller butare
  • ½ egg
  • 4 ss strøkavring
  • 2 ss knust tørket sagtang eller butare
  • smør til steking
FREMGANGSMÅTE
  • Bland mel og tørket tare i skål 1
  • Visp egg i skål 2
  • Bland strøkavring og tørket tare i skål 3
  • Dypp fiskeskivene i skål 1, 2 og 3
  • Stekes gyllen på begge sider i panne

Finn godt tilbehør til panert fisk her:

    Tid: 20-40 min
    Kategori: Hovedrett
    Skriv ut oppskriften
    Legg oppskriften i din samling
    Om tang og tare i denne retten:

    Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

    Om en bruker sagtang blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.

    Sagtang

    Butare

    Om jod i tang og tare

    Om tang og tare i mat

    Om umami

    Kilder: Havforskningsinstituttet

    Kilde: Oppskrift TMT