Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Skriv ut oppskrift
Legg til i samlingen
Gå til Samlinger
Havgryns «umamipizza» fra tangpizza-konkurransen
Tid:
Over 60 min
Kategori:
Hovedrett
Porsjoner:
10
Ingredienser
Bunn
Starter
300
ml
vann
300
g
pizzamel type «00»
5
g
tørrgjær
5
g
honning
Pizzadeig
700
ml
vann
1250
g
pizzamel type«00»
40
g
taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
Hvit saus med trøffeltangsalt og tørket trøffeltang
smakes til Crèmefraiche
Hvitløkspaste
helt hvitløk bakt i ovn
Chillio Sitrono Trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed
Tørket trøffeltang fra fjæra
Topping
Østavind-ost
revet eller i skiver
Smørdampet spinato
Sjampinjong
Garnityr
fersk trøffeltang og syltet rødløk
valgfritt.
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter: bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning ogresten av melet.
Pizzadeig
Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
Legg deigen påbenken og elt til deigen blir fast uten åklebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltetbinder seg).
Elt deigen igjen i ca. 5 min.
La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer.
Saus.
Bak en hel hvitløk i ovnen (med litt olje) på200 grader til feddene er myke
Bland sammen crème fraiche, bakt hvitløkspaste, sitron og chilli.
Smak til med trøffeltangsalt, tørket trøffeltang og pepper.
Topping
Dekorer pizzaen med hvit pizzasaus, ost, smørdampet spinat og sopp
Pizzaen stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Merknader
Kilde: Kristin Sagosen Smeby - Havgryn