Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Skriv ut oppskrift
Legg til i samlingen
Gå til Samlinger
Rød pizza med havets ruccola fra tangpizza-konkurransen
Tid:
Over 60 min
Kategori:
Hovedrett
Servings:
10
Ingredienser
Bunn
Starter:
300
ml
vann
300
g
pizzamel type«00»
5
g
tørrgjær
5
g
honning
Pizzadeig:
700
ml
vann
1250
g
pizzamel type«00»
40
g
taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
Rød saus med fersk trøffeltang og chili (smakes til)
1
boks
Tomatpuré
5
tomater
delt i to og bakt i ovn- 200 °C
Chilli flak
3
gulerøtter
delt i to og bakt i ovn-200 °C
2 never
Trøffeltang fersk
Hvitløk
hel hvitløk bakt i ovn- 200 °C
2
løk
Topping:
Parmesan
revet eller i skiver
Fetaost
Sjampinjong
Squash
Rødløk
Garnityr:
Dryss av fersk tarmgrønske.
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
Starter:
bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning og resten av melet.
Pizzadeig:
Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
Legg deigen på benken og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltet binder seg).
Elt deigen igjen i ca. 5 min.
La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer
Rød pizzasaus:
Bak grønnsaker i ovn på 200 °C, mikses med resten av ingrediensene.
Topping:
Dekorer pizzaen med rød pizzasaus, Parmesan, Fetaost, Sjampinjong, Squash og Rødløk. Pizzaen
stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Garnityr:
Legg på fersk tarmgrønske
Merknader
Kilde: Erle Smedbold