Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Instruksjonsbilder
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Skriv ut oppskrift
Legg til i samlingen
Gå til Samlinger
Pizza con nori fra tangpizza-konkurransen
Tid:
Over 60 min
Kategori:
Hovedrett
Porsjoner:
4
Ingredienser
Bunn
3
dl
lunkent vann
1/2
pk
fersk gjær
2
ss
olivenolje
1/2
ts
tangsalt
laget selv
7
dl
hvetemel
typo 00
Saus
140
g
tomat pasta
2
fedd
hvitløk
2
ss
olivenolje
1
ts
basilikum
1
ts
oregano
1
dæsj
balamico
eddik- creme
1/2
ts
tørket sukkertare
små flak
Topping
Fjærehinne/nori - jeg brukte tørket og la den litt i vann før bruk
Mozarella
Spinat
Søl
små tørkede flak
revet
parmesan
FREMGANGSMÅTE
Bunn
rør gjær ut i vann
tilsett olje, mel og tangsalt
jeg elter deigen for hånd i 15 minutter
deigen sto til heving i 2 timer
fjærehinnen ble lagt litt i vann mens jeg blandet sammen sausen. Husk å presse ut overflødig vann igjen
Saus
bland alt sammen
Topping
kutt fjærehinne i små biter - Anbefaler å ikke bruke for mye pga smaksintensiteten
kutt mozarella i skiver
kutt spinat i små biter
strø over revet parmesan
Stekes på 240 grader i 5-6 minutter avhengig av ovnen.
Merknader
Kilde: Melanie Endemann - Tangpressing