Gå tilbake
+ porsjoner

Pizza con nori fra tangpizza-konkurransen

Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Porsjoner: 4

Ingredienser

Bunn

  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts tangsalt laget selv
  • 7 dl hvetemel typo 00

Saus

  • 140 g tomat pasta
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1 dæsj balamico eddik- creme
  • 1/2 ts tørket sukkertare små flak

Topping

  • Fjærehinne/nori - jeg brukte tørket og la den litt i vann før bruk
  • Mozarella
  • Spinat
  • Søl små tørkede flak
  • revet parmesan

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • rør gjær ut i vann
  • tilsett olje, mel og tangsalt
  • jeg elter deigen for hånd i 15 minutter
  • deigen sto til heving i 2 timer
  • fjærehinnen ble lagt litt i vann mens jeg blandet sammen sausen. Husk å presse ut overflødig vann igjen

Saus

  • bland alt sammen

Topping

  • kutt fjærehinne i små biter - Anbefaler å ikke bruke for mye pga smaksintensiteten
  • kutt mozarella i skiver
  • kutt spinat i små biter
  • strø over revet parmesan
  • Stekes på 240 grader i 5-6 minutter avhengig av ovnen.

Merknader

Kilde: Melanie Endemann  - Tangpressing