Foreninger, klubber og organisasjoner UTG

KURSET FOR NATUR- OG MATINTERESSERTE

Til foreninger, klubber og organisasjoner har vi mye å tilby

Har du spørsmål ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no

…………

Vi holder heldagskurs, kan tilby kortere kurs eller være del av opplegg dere har med foredrag og minikurs. Vi har kurslokaler i Engelsviken, men reiser også dit det er ønskelig i hele Norge. Deler av, eller hele kurset kan også være digitalt.

Bli med på hele reisen -teori, ut i fjæra å sanke, rensing, mattilberedelse og et måltid med tang og tare. Hos oss forvandles det mystiske litt grumsete grønne og ekle som vokser i fjæra til deilig hverdagsmat.

Størst opplevelse blir det når vi kan ta dere ut i fjæra, men vi ser at det går fint å gjøre deler av opplegget digitalt både matlaging og besøket i fjæra.

Vi lærer deg hvordan du sanker og renser tang og tare samt hvilke næringsstoffer og andre positive egenskaper den tilfører maten du lager, samt hva du skal være spesielt oppmerksom på. Du vil også lære om ulike arter og hvordan de benyttes i ulik hverdagsmat.

Bærekraft perspektivet blir ofte nevnt om tang og tare, dette og den nye næringen som er i vekst gjør vi dere kjent med.

Link til underside

På en heldags Tangsafari får du:

Teori som foregår inne

Vi er ute og guider deg om hvordan du selv sanker i fjæra

Lunsjpakke med ulike smaker av tang og hvor oppskriftene ligger på vår Tangweb

Inne igjen går vi gjennom og renser fangsten

Slik behandler og oppbevarer du tang og tare

Stemningsfull Kahoot med spørsmål fra dagen samt kursbevis og et glass syltet tang du tar med deg hjem.

Kursene i Engelsviken avsluttes med middag og dessert av tang og tare på Engelsviken Brygge og Fiskerestaurant. Andre steder tilpasses dette lokalt, på et utested eller at vi lager maten selv.

Ønsker dere andre opplegg sammen med oss blir vi gjerne med på det vi har erfaring med å være rådgivere, dele bilder, laget opplæringshefte og mye mer. Vi strekker oss langt for å tilfredsstille den enkelte kunde sitt behov.

Nettsidene våre er en bærebjelke før, under og etter kursene. Her finnes:

Enkle og gode oppskrifter som passer fint for både voksne og barn.

Beskrivelse på hvordan sanke og behandle tang og tare.

Forskningsrapporter og mye mer.

Les mer om Digital tangsafari og Minikurs og foredrag

Ønsker du å vite mer eller bestille kurs ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no

Her er lenke til våre oppsatte kurs

Flere har startet opp med taredyrking i Norge og dette vil gi oss mange spennende og næringsrike produkter fremover. Mange er skeptiske til å bruke tang og tare i maten sin og vårt håp er at med mer kunnskap om denne fantastiske ressursen gjøres tilgjengelig allerede fra barnehagetrinnet og videre gjennom skolen, så vil dette være naturlig som mat videre i voksen alder. 

Kunnskapen om havet og tang og tare som matressurs vil også gi barn og voksne en helt annen respekt for havet som videre stopper forsøpling og forurensning av dette matfatet som vi vil være avhengig av fremover. Dette var bakgrunnen for at vi valgte å oversette og utgi boken på norsk. Vi håper du blir fornøyd med boken og kan glede deg med at det er allerede påstartet en ny bok som tar deg videre inn i havets univers.     

Dette sier fagpersonene

Deres entusiasme er smittende

«Selv om kurset jeg deltok i ikke var på mer enn noen timer, klarte Bjørn og Anne-Lise å formidle god og grunnleggende kunnskap om de viktigste tang- og taresortene, og demonstrerte både sanking og matlaging med fangsten vår. Deres entusiasme er smittende, og kurset ga definitivt mersmak og lyst på enda mer kunnskap om temaet».

Ceclilie M.