
Kunnskap om bruk av tang og tare
Nyheter
Her er det en fin artikkel fra Sintef. Sintef![]()
Det er akkurat hverdagsmaten vi jobber mye med i vårt formidlings opplegg. Du finner nå over 70 oppskrifter på våre nettsider tingmedtang.no/
Tang og tare som hverdagsmat? Ja, takk! - SINTEF
www.sintef.no
Mens verdens matsystemer er under press, er det viktigere enn noen gang å utnytte tilgjengelige matressurser effektivt. Så er spørsmålet, lar du deg friste av koreanske risboller med tunfisk og no...
Dette er et spennende lærekonsept for 5-6-7 trinn. Ting med Tang står for undervisningen i den delen som gjelder tang og tare. Elevene synes det er veldig gøy og de får også smake mat med tare og blåskjell.
Dette innholdet er ikke tilgjengelig akkurat nå
Når dette skjer, skyldes det vanligvis at eieren enten bare har delt det med en liten gruppe mennesker, har endret hvem som kan se det, eller har slettet det.
Fantastisk dag i Flåtavika/Engelsviken. Massevis av fornøyde og interesserte besøkende. ![]()
Kari hadde med mange ulike nyttevekster som de fikk smake på og i tillegg ble det servert løvenøtter, pesto, chips og tonic alt med ulike ville planter. ![]()
Hos Anne-Lise ble det servert syltet tang og ostekake med blant annet tang og tare, trøffeltang og søl falt også i smak, og barna fikk trylle med tangen. ![]()
Hos Per Olav lærte de om bruk av kajakk og tenne bål med tennstål. ![]()
Det ble delt hefter om tang og tare, nyttevekster og sopp fra
Norges sopp- og nyttevekstforbund
Veldig hyggelig at Radio Fredrikstad dukket opp og laget et intervju på denne fine dagen.![]()
Ut i det fri Sjømat i fjæra Visit Fredrikstad Hvaler
Her kan du høre innlegget i Radio Fredrikstad om Ting med Tang og Sjømat i fjæra dagen som skal være i Engelsviken lørdag 10. mai, det er dropp inn i tidsrommet 11-14![]()
tingmedtang.no/wp-content/uploads/2025/05/AKTUELT-Ting-med-tang-6-mai-Studio-A-On-Myriad-Anywhere...![]()
Bli med på Sjømat i fjæra dagen i Flåtaviken/Engelsviken.
En spennende og lærerik dag for hele familien.
Lek og lær om de ulike tang og tare artene.
Lær om de ulike plantene som lever i sjøkanten.
Lær om kajakkpadling og allemannsretten.
Tenn bål med tennstål.
Det blir spennende smaksprøver på det som lever i fjæra.![]()
Få nybegynner hefter om tang, tare og nyttevekster
Ha det gøy i fjæra samtidig med å lære noe nytt
Arrangementet er gratis og for alle
Sjømat i fjæra dagen i Flåtaviken/Engelsviken er et samarbeid mellom Ting med Tang, Ut i det fri, Fredrikstad og Sarpsborg sopp- og nyttevekst forening og det er støttet av Miljødirektoratet.
På Nesoddtangen vil Bjørn lære deg om tang og tare.
Sjømat i fjæra-dagen er en felles satsing med mange aktører som ønsker at flere skal få øynene opp for alt spennende man kan sanke langs Norges lange og innholdsrike strandlinjer. Du vil treffe kunnskapsrike aktører som kan svare på dine spørsmål og gi deg smaksprøver, og aktivitetene er for barn og voksne. Hvor i landet det er arrangementer finner du på Facebooksiden Sjømat i fjæra dagen www.facebook.com/profile.php?id=61572919226508![]()
Sjømat i fjæra Ut i det fri Norges sopp- og nyttevekstforbund Visit Fredrikstad Hvaler Oss i Engelsviken
På lørdag skal vi også være på Nesoddtangen (Kollektivbrygga) sammen med Marinreparatørene. Her kan du lære om ulike marine arter du selv kan sanke i fjæra og lage deilig mat av. Arrangementet er gratis og passer for store og små som ønsker å lære mer. Noen enkle smaksprøver skal det også bli.![]()
Velkommen mellom 1100-1400![]()
Sjømat i fjæra Marinreparatørene Norges sopp- og nyttevekstforbund
Dette innholdet er ikke tilgjengelig akkurat nå
Når dette skjer, skyldes det vanligvis at eieren enten bare har delt det med en liten gruppe mennesker, har endret hvem som kan se det, eller har slettet det.Nyhetene våre ligger på Facebook siden Ting med Tang
Her legger vi inn:
• Forskningsresultater
• Hva som skjer i Ting med Tang.
• Hva andre firmaer som arbeider med tang og tare gjør
• Oppskrifter
• Annet som kan bidra til økt bruk av tang og tare i maten
Deltakelse på Facebook siden vår med likes, kommentarer anbefalinger og anmeldelser er vi glad for.