Havgryns «umamipizza» fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 10
INGREDIENSER
Bunn
Starter
- 300 ml vann
- 300 g pizzamel type «00»
- 5 g tørrgjær
- 5 g honning
Pizzadeig
- 700 ml vann
- 1250 g pizzamel type«00»
- 40 g taresalt med sukkertare-mær
Pizzasaus
- Hvit saus med trøffeltangsalt og tørket trøffeltang - smakes til Crèmefraiche
- Hvitløkspaste - helt hvitløk bakt i ovn
- Chillio Sitrono Trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed
- Tørket trøffeltang fra fjæra
Topping
- Østavind-ost - revet eller i skiver
- Smørdampet spinato
- Sjampinjong
Garnityr
- fersk trøffeltang og syltet rødløk - valgfritt.
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
- Starter: bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning ogresten av melet.
Pizzadeig
- Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
- Legg deigen påbenken og elt til deigen blir fast uten åklebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltetbinder seg).
- Elt deigen igjen i ca. 5 min.
- La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer.
Saus.
- Bak en hel hvitløk i ovnen (med litt olje) på200 grader til feddene er myke
- Bland sammen crème fraiche, bakt hvitløkspaste, sitron og chilli.
- Smak til med trøffeltangsalt, tørket trøffeltang og pepper.
Topping
- Dekorer pizzaen med hvit pizzasaus, ost, smørdampet spinat og sopp
- Pizzaen stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Kilde: Kristin Sagosen Smeby – Havgryn