Kunnskap om bruk av tang og tare

Pastinakkpuré med trøffeltang


Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 400 g pastinakkrot
  • 1 dl fløte
  • 100 g smør
  • 2 ts tørket trøffeltang - grisetangdokke
FREMGANGSMÅTE
  • Kutt opp pastinakk i små biter og kok til de er helt møre, mos de med stavmikser eller moser.
  • Bland inn smør og fløte.
  • Tilsett trøffeltangen rett før servering.
Tid: 20-40 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Trøffeltang/grisetangdokke brukes for å gi retten en trøffel smak.
Trøffeltangen/grisetangdokken bør tørkes i ovnen på 57 grader, dette gir best aroma. Det er som tørket at trøffel- duft og smak kommer best frem.
Fettet i retten fremmer trøffelsmaken.
Bland den inn i pureen rett før servering for å få mest trøffel- duft og smak. 
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT