Kunnskap om bruk av tang og tare

Havsletta fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunnen:

  • 4 dl vann
  • 50 g gjær
  • 8-9 dl hvetemel
  • 2 ts Tang til Brød fra Lofoten Seaweed

Topping:

  • Creme Fraîche med pepperrot

Forhold: 1 boks creme fraîche og 1 ss pepperrot

  • Havsletteost fra Ystepikene
  • Remtang
  • Søl

Garnityr

  • Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed
FREMGANGSMÅTE
  • Jeg bruker å lage deigen ganske løs, og klemmer den ut på godt smurt stekeplate med god olivenolje
Topping
  • Smør på et lag med creme fraîche /pepperrot
  • Legg på oppbløtt remtang i fint mønster, fordel å kutte den litt opp
  • Legg på gode biter av Havsletteosten
  • Dryss på litt raust med biter av tørket søl
Steking
  • Stekes på ca. 250 °C i omkring 15 minutter
Garnityr
  • Et dryss med Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Tang til brød fra Lofoten Seaweed er perfekt til gjærbakst som brød og pizza

Remtang er sanket på Tungenes, tørket og bløtt opp i forkant

Havsletteost fra Ystepikene på Jæren er smurt inn med håndsanket tare, og fortjener å bli heiet fram som et flott produkt som tar i bruk tang og tare. Den smaker dessuten skikkelig godt både oppvarmet og rett fra pakken.

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Om tang og tare i mat 

Om umami

Kilde: Hilde Grøtte