Kunnskap om bruk av tang og tare

Ryllik, ruccola og spinatmousse med tang som stivelse

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 2 dl Ryllik
  • 2 dl Ruccola
  • 2 dl Spinat
  • 1,5 dl Lett rømme
  • 1,5 dl Krusflik gel
FREMGANGSMÅTE
  • Lag gele av krusflik. Kok opp 2 dl fersk krusflik og 2 dl vann, la det småkoke i en time. Hell blandingen i en sil og kjøl ned vesken
  • Grovhakk ryllik, ruccola, spinat og hell blandingen i en bolle
  • Tilsett lettrømmen og rør om
  • Tilsett krusflik gelen og rør om
  • Fordel blandingen i porsjonsskåler, ha gjerne plastfolie i formene før blandingen helles i. Så blir det enklere å få de ut av formene.
  • Sett formene i kjøleskapet og la de stå i kjøleskapet til det er stivt omkring 1-2 timer
  • Snu formene på tallerken eller fat og pynt med ryllik, ruccola og spinat
Tid: Over 60 min
Kategori: Forrett, Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Krusflik kan brukes som fortykning i retter som serveres kalde. 
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Krusflik 
Om tang i mat