Kunnskap om bruk av tang og tare

Drinker med tang og tare 

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Fjord og fjære

  • 30 ml akevitt - gjerne Linie
  • 15 ml hylleblomstlikør
  • 15 ml finsherry
  • 10 ml tanglake av blære- og sagtang - syltet tang
  • 20 ml tomatvann
  • 20 ml lime
  • 20 ml eggehvite
  • Fersk agurk
  • Røkt tangsalt - fra Lofoten Seaweed

Drinken har en alkoholstyrke på om lag 10%

    Sea Fashioned

    • 20 ml Calvados - som er infusert med brunet smør (det brunede smøret blandes med Calvados, og fryses ned over natten).
    • 10 ml Amontillado-sherry
    • 10 ml skotsk whisky
    • 10 ml tanglake av blære- og sagtang - syltet tang
    • 2 «dæsjer» med lakrisbitter - Licorice Bitter
    • 5 ml salt Demerara-sirup

    Drinken har en alkoholstyrke på mellom 20 og 23 %

      Mar-Tini

      Drinken har en alkoholstyrke på om lag 30%.

        FREMGANGSMÅTE
        Tid: Over 60 min
        Kategori: Tilbehør
        Skriv ut oppskriften
        Legg oppskriften i din samling
        Om tang og tare i denne retten:
        I disse drinkene benyttes laken fra den syltete tangen. Bartender Daniel Pappa på Svanen som er ekspert på smaker har vært i Engelsviken sammen med teamet sitt og sanket og syltet tang sammen med oss. Her løfter Daniel frem en ressurs som er lett å overse, i tillegg benytter han den syltete tangen som tilbehør til drinkene. Vi er imponert, her tas tangen og smakene til et nytt nivå.
        Blæretang
        Sagtang
        Om umami