Drinker med tang og tare
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Fjord og fjære
- 30 ml akevitt - gjerne Linie
- 15 ml hylleblomstlikør
- 15 ml finsherry
- 10 ml tanglake av blære- og sagtang - syltet tang
- 20 ml tomatvann
- 20 ml lime
- 20 ml eggehvite
- Fersk agurk
- Røkt tangsalt - fra Lofoten Seaweed
Drinken har en alkoholstyrke på om lag 10%
Sea Fashioned
- 20 ml Calvados - som er infusert med brunet smør (det brunede smøret blandes med Calvados, og fryses ned over natten).
- 10 ml Amontillado-sherry
- 10 ml skotsk whisky
- 10 ml tanglake av blære- og sagtang - syltet tang
- 2 «dæsjer» med lakrisbitter - Licorice Bitter
- 5 ml salt Demerara-sirup
Drinken har en alkoholstyrke på mellom 20 og 23 %
Mar-Tini
- 60 ml Skagerak Gin
- Østersblader
- 10 ml havfenikkel-sherry
- 10 ml tanglake av blære- og sagtang - syltet tang
Drinken har en alkoholstyrke på om lag 30%.
FREMGANGSMÅTE
- Disse drinkene serveres på cocktailbar Svanen midt på Karl Johan i Oslo. Vi har fått ingredienslisten, se på bildene og la deg inspirere. Les mer på https://tingmedtang.no/tang-og-tare-i-drikene-er-fremtiden/
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
I disse drinkene benyttes laken fra den syltete tangen. Bartender Daniel Pappa på Svanen som er ekspert på smaker har vært i Engelsviken sammen med teamet sitt og sanket og syltet tang sammen med oss. Her løfter Daniel frem en ressurs som er lett å overse, i tillegg benytter han den syltete tangen som tilbehør til drinkene. Vi er imponert, her tas tangen og smakene til et nytt nivå.BlæretangSagtangOm umami
Kilde: Ting med Tang