Kunnskap om bruk av tang og tare

Sylting av tang

Porsjoner 4 glass 2,5 dl
INGREDIENSER

Til laken

  • 4 dl vann
  • 2,5 dl eplesidereddik
  • 150 g sukker
  • 15 g lyse sennepsfrø
  • 10 g rosepepper
FREMGANGSMÅTE
  • Kok opp laken til sukkeret er løst opp legg tangen i den kokende laken – la alt kjøle seg ned litt før blandingen helles over i steriliserte glass og settes kaldt. Best etter 1-2 måneder, men kan spises før.
  • Tørket tang bør koke i laken i noen minutter. Benyttes grisetang bør denne forvelles10 minutter før den legges i laken.
  • * eller små grisetang  bruk blærene og litt av stilken. Tørket tang kan også brukes.
Tid: 20-40 min
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør den velsmakende.
Når den brungrønne tangen kommer i kontakt med den kokende laken blir den knall grønn det er «helt magisk».
Det er veldig godt egnet å sylte tang, det gir flere måneders holdbarhet og gjør den velsmakende. Den syltede tangen er et allsidig tilbehør som egner seg til mange retter som sushi, kjøttpålegg, pølser, ost eller der en ellers ville brukt sylteagurk eller kapers.
Blæretang
Grisetang
Sagtang
Om tang og tare i mat
Om jod i tang og tare
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT