Kunnskap om bruk av tang og tare

Tang og bringebærkuler

Porsjoner 6
INGREDIENSER
  • 100 g bringebær - frossen
  • 1,3 dl cashewnøtter - usaltete
  • 1,3 dl kokosmasse
  • 3 ts knust tørket butare - eller 3 ganger så mye fersk hakket blæretang
  • furikake – tørket; butare, tarmgrønske, nyperoseblomsterblader og sitronskall - se oppskrift: Furikake – Ting med Tang
  • litt honning - til pynt på asjetten
FREMGANGSMÅTE
  • Del ingrediensene i to og kjør de frosne bringebærene med cashewnøtter, kokosflak og butare i food processor til en fin og en grov røre. Bland så de ulike rørene.
  • Lag furikake som beskrevet i oppskriften Furikake – Ting med Tang
  • Form røren til 2 kuler i plomme størrelse pr. person og rull de i furikakeblandingen
  • Legg de på asjetter og pynt med honning
  • La dessertasjettene med bringebærkulene stå i kjøleskap frem til servering.
Tid: 20-40 min
Kategori: Dessert
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om tang og tare i mat
Om umami
Kilde: Oppskrift TMT