Tang og bringebærkuler
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 100 g bringebær frossen
- 1,3 dl cashewnøtter usaltete
- 1,3 dl kokosflak eller kokosmasse
- 3 ts tørket butare finhakket
- 1 ts tørket tarmgrønske finhakket
- 1 ts kokesjokolade raspet
- 1 ts tørket søl finhakket
- 1 ss cashew-nøttestrø fra Tango seaweed med butare
- 12 stk frossen bringebær til pynt
FREMGANGSMÅTE
- Kjør de frosne bringebærene med cashewnøtter, kokosflak og butare i food processor til jevn røre.
- Form røren til 8 kuler, rull 4 i tarmgrønske og 4 i raspet kokesjokolade med finhakket søl. Ta en stripe honning og en stripe cashew-nøttestrø på en asjett legg på en av hver kule og pynt med bringebær.
- La asjettene stå i kjøleskapet frem til servering.
Tid: Over 60 min
Kategori: Dessert

Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Tarmgrønsken kan brukes tørket eller fersk.
Hvis den tørkede sølen er vanskelig å kutte opp benytt saks.
Det er enklere å kunne opp søl når den er fersk enn når den er tørket.
Nøttestrø fra Tango seaweed kan utelates
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT