Tang og bringebærkuler
Porsjoner 6
INGREDIENSER
- 100 g bringebær - frossen
- 1,3 dl cashewnøtter - usaltete
- 1,3 dl kokosmasse
- 3 ts knust tørket butare - eller 3 ganger så mye fersk hakket blæretang
- furikake – tørket; butare, tarmgrønske, nyperoseblomsterblader og sitronskall - se oppskrift: Furikake – Ting med Tang
- litt honning - til pynt på asjetten
FREMGANGSMÅTE
- Del ingrediensene i to og kjør de frosne bringebærene med cashewnøtter, kokosflak og butare i food processor til en fin og en grov røre. Bland så de ulike rørene.
- Lag furikake som beskrevet i oppskriften Furikake – Ting med Tang
- Form røren til 2 kuler i plomme størrelse pr. person og rull de i furikakeblandingen
- Legg de på asjetter og pynt med honning
- La dessertasjettene med bringebærkulene stå i kjøleskap frem til servering.
Tid: 20-40 min
Kategori: Dessert
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i matOm umami
Kilde: Oppskrift TMT