Tang og bringebærkuler

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 100 g bringebær frossen
  • 1,3 dl cashewnøtter usaltete
  • 1,3 dl kokosflak eller kokosmasse
  • 3 ts tørket butare finhakket
  • 1 ts tørket tarmgrønske finhakket
  • 1 ts kokesjokolade raspet
  • 1 ts tørket søl finhakket
  • 1 ss cashew-nøttestrø fra Tango seaweed med butare
  • 12 stk frossen bringebær til pynt
FREMGANGSMÅTE
  • Kjør de frosne bringebærene med cashewnøtter, kokosflak og butare i food processor til jevn røre. 
  • Form røren til 8 kuler, rull 4 i tarmgrønske og 4 i raspet kokesjokolade med finhakket søl. Ta en stripe honning og en stripe cashew-nøttestrø på en asjett legg på en av hver kule og pynt med bringebær.
  •  La asjettene stå i kjøleskapet frem til servering.
Tid: Over 60 min
Kategori: Dessert
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Tarmgrønsken kan brukes tørket eller fersk.

Hvis den tørkede sølen er vanskelig å kutte opp benytt saks.

Det er enklere å kunne opp søl når den er fersk enn når den er tørket.

Nøttestrø fra Tango seaweed kan utelates

Tarmgrønske

Søl

Om tang og tare i mat

Om umami

Kilder: Havforskningsinstituttet

Kilde: Oppskrift TMT