Furikake
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- Skall av økologisk sitron andre sitrusfrukter kan brukes
- Nyperose blomsterblader Rosa rugosa
- Tarmgrønske
- Butare
andre brunalger tang eller tare kan brukes
FREMGANGSMÅTE
- Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
- Tørk og kutt opp nyperosebladene
- Tørk og kutt opp tarmgrønsken
- Tørk butaren, fjern midtribben og kutt den opp
- Bland like deler av alle ingrediensene
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør

Om tang og tare i denne retten:
I Asia brukes det mye furikake på ris. Den norske varianten som vi har oppskrift på her er en forsiktig variant uten tørrfisk og sesamfrø.
Furikaken gjør at retten blir pen å se på i tillegg til å tilføre smak. Alle typer tørket- tang/tare, sitrusfrukter og spiselige blomster kan brukes her.
Denne furikaken er like fin å bruke på hvit fisk, kjøtt, desserter, kaker og ris
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og umami gjør den velsmakende
Kilde: TMT