Furikake
Porsjoner 1
INGREDIENSER
- Skall av økologisk sitron - andre sitrusfrukter kan brukes
- Nyperose blomsterblader Rosa rugosa
- Tarmgrønske
- Butare -
andre brunalger tang eller tare kan brukes
FREMGANGSMÅTE
- Rasp av sitronskallet og la det tørke på bakepapir
- Tørk og klipp nyperosebladene i små biter
- Tørk og klipp tarmgrønsken i biter
- Tørk butaren, fjern midtribben og knus den
- Bland like deler av alle ingrediensene
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
I Asia brukes det mye furikake på ris. Den norske varianten som vi har oppskrift på her er en forsiktig variant uten tørrfisk og sesamfrø. Furikaken gjør at retten blir pen å se på i tillegg til å tilføre smak. Alle typer tørket- tang/tare, sitrusfrukter og spiselige blomster kan brukes her.Denne furikaken er like fin å bruke på hvit fisk, kjøtt, desserter, kaker og ris Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og umami gjør den velsmakendeOm tang og tare i matOm umamiKilder
Kilde: TMT