Kunnskap om bruk av tang og tare

Fiskerullade med blæretang på kremet purre

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 800 g tynne fileter av hvit fisk
  • 4 never fersk blæretang
  • 2 stk purre
  • 2 ss smør
  • 1 ss sennep
  • 3 dl matfløte
  • ½ ts malt pepper
  • 4 store cocktailpinner - eller tau (til feste av rullade)
FREMGANGSMÅTE
  • Kutt opp tangen i 2 cm store biter, halvparten skal være i sausen og halvparten inne i fiskeruladene
  • Del purre å langs, skyll godt og skjær den i 2 cm store biter
  • Varm smør i en stor stekepanne og purren til den er myk og blankt. Tilsett halvparten av den kuttete tangen, sennep, matfløte, pepper og kok opp. Hell alt over i ildfast form.
  • Del fiskefiletene i to eller flere biter avhengig av størrelsen. Beregne to rulader pr person, ved å dele på skrå vil de bli enklere rulle fisken rundt tangen.
  • Fordel den andre halvparten av tangen på hver av fiskebitene. Rull fisken rundt tangen og fest med cocktailpinne eller tau.
  • Sett ruladene på den kremte purren
  • Stekes i ovnen 25 minutter på 150 grader
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Finhakk tangen før den blandes med de andre ingrediensene.
Blæretang
Om tang og tare i mat 
Om jod i tang og tare 
Om umami
Kilde: TMT