Fiskerullade med blæretang på kremet purre
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 800 g tynne fileter av hvit fisk
- 4 never fersk blæretang
- 2 stk purre
- 2 ss smør
- 1 ss sennep
- 3 dl matfløte
- ½ ts malt pepper
- 4 store cocktailpinner - eller tau (til feste av rullade)
FREMGANGSMÅTE
- Kutt opp tangen i 2 cm store biter, halvparten skal være i sausen og halvparten inne i fiskeruladene
- Del purre å langs, skyll godt og skjær den i 2 cm store biter
- Varm smør i en stor stekepanne og purren til den er myk og blankt. Tilsett halvparten av den kuttete tangen, sennep, matfløte, pepper og kok opp. Hell alt over i ildfast form.
- Del fiskefiletene i to eller flere biter avhengig av størrelsen. Beregne to rulader pr person, ved å dele på skrå vil de bli enklere rulle fisken rundt tangen.
- Fordel den andre halvparten av tangen på hver av fiskebitene. Rull fisken rundt tangen og fest med cocktailpinne eller tau.
- Sett ruladene på den kremte purren
- Stekes i ovnen 25 minutter på 150 grader
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Finhakk tangen før den blandes med de andre ingrediensene.BlæretangOm tang og tare i mat Om jod i tang og tare Om umami
Kilde: TMT