Kunnskap om bruk av tang og tare

Hav og hei fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunn

  • 4 dl vann
  • 50 g gjær
  • 8-9 dl hvetemel
  • 2 ts Tang til Brød fra Lofoten Seaweed

Topping

  • Creme fraîche og pepperrot
  • 1 boks creme fraîche og 1 ss pepperrot - blandingsforhold
  • Mozarella revet
  • Traktkantarell
  • Grønn paprika
  • Grisetangdokke

Garnityr

  • Søl
  • Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed
FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • Jeg lager pizzadeigen ganske løs og klemmer den derfor ut på en godt smurt stekeplate med god olivenolje
Topping
  • Stek soppen i smør på forhånd, bland i litt grisetangdokke og pepper
  • Sprøstek litt søl i smør og legg tilside
  • Klem ut bunnen
  • Smør på et lag med creme fraîche
  • Legg på noen tynne skiver grønn paprika
  • Legg på traktkantarell
  • Stek pizzaen på høy varme til den er passelig stekt. jeg bruker 250 °C og ca 8-10 min
Garnityr
  • Strø på sprøstekt søl og Simply seaweed før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang til brød fra Lofoten Seaweed er ypperlig til gjærbakst som brød og pizza 
Søl er sanket på Tungenes, tørket og hakket/delt opp i halvstore flak
Grisetangdokke er sanket i nærområdet, tørket og renset
Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed er nydelig som krydder på tangpizza
Denne pizzaen er en skikkelig umamibombe
Det savnes ikke kjøtt i det hele tatt da både traktkanterellen og sølen gir masse umami og sølen dessuten en liten assosiasjosjon til bacon.
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om tang og tare i mat 
Om umami
Kilde: Hilde Grøtte