Hav og hei fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- 4 dl vann
- 50 g gjær
- 8-9 dl hvetemel
- 2 ts Tang til Brød fra Lofoten Seaweed
Topping
- Creme fraîche og pepperrot
- 1 boks creme fraîche og 1 ss pepperrot blandingsforhold
- Mozarella revet
- Traktkantarell
- Grønn paprika
- Grisetangdokke
Garnityr
- Søl
- Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Jeg lager pizzadeigen ganske løs og klemmer den derfor ut på en godt smurt stekeplate med god olivenolje
Topping
- Stek soppen i smør på forhånd, bland i litt grisetangdokke og pepper
- Sprøstek litt søl i smør og legg tilside
- Klem ut bunnen
- Smør på et lag med creme fraîche
- Legg på noen tynne skiver grønn paprika
- Legg på traktkantarell
- Stek pizzaen på høy varme til den er passelig stekt. jeg bruker 250 °C og ca 8-10 min
Garnityr
- Strø på sprøstekt søl og Simply seaweed før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
Tang til brød fra Lofoten Seaweed er ypperlig til gjærbakst som brød og pizza
Søl er sanket på Tungenes, tørket og hakket/delt opp i halvstore flak
Grisetangdokke er sanket i nærområdet, tørket og renset
Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed er nydelig som krydder på tangpizza
Denne pizzaen er en skikkelig umamibombe
Det savnes ikke kjøtt i det hele tatt da både traktkanterellen og sølen gir masse umami og sølen dessuten en liten assosiasjosjon til bacon.
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Kilde: Hilde Grøtte