Kunnskap om bruk av tang og tare

Mjødurt panna cotta med tang som stivelse

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 5 dl fersk krusflik
  • 5 dl ferske mjødurtblomster
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • Villbringebær
FREMGANGSMÅTE
  • Plukke mjødurtblomster, benytt blomster delen
  • Sank krusflik og skyll den i ferskvann rett før bruk
  • Ha kremfløte, sukker, vaniljesukker, mjødurt og krusflik i en kjele
  • La det koke i 30 minutter
  • Klem ut kremen gjennom en sil i en bolle
  • Ha blandingen over i dessertglass
  • La den stå kjøleskap 1 time
  • Ha villbringebær på toppen av dessertglasset før servering
Tid: Over 60 min
Kategori: Dessert
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Krusflik kan brukes som fortykning i retter som serveres kalde. 
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Om tang i mat