Syltetøy med tang som fortykning
Porsjoner 1
INGREDIENSER
- 2 dl fersk krusflik
- 2 dl vann
- 2 ss sukker
- 2 ts saft av sitron
- 3 dl bær
FREMGANGSMÅTE
- Kok vann og krusflik i en time
- Sil vekk krusfliken
- Tilsett sukker og sitronsaft i væsken
- Kjøl ned
- Bland inn bær, gjerne frosne, i væsken når den er tyknet (her er bringebær og bjørnebær benyttet)
- Hell syltetøyet på rene tette glass
- Syltetøyet er klart til å spise og kan oppbevares i kjøleskap.
Rett Tilbehør
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Krusflik har den egenskapen at den skaper fortykning egenskapen kan benyttes i sauser, supper og her som syltetøy.Krusfliken som siles vekk kan benyttes til dekor på middagsretter eller som en ingrediens i supper og salater.Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.KrusflikOm tang og tare i mat Om umami
Kilde: TMT