Kunnskap om bruk av tang og tare

Torsk i form med fersk tang og grønnsaker

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 2 dl fersk renset blæretang - eller sagtang
  • 2 ts tørket butare - eller blæretang/sagtang
  • 1 ts sitronpepper
  • 600 gram torsk
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk gulerøtter
  • 1 stk purre
  • 2 stk tomater
  • 1 boks matfløte
  • 1 ss maisennamel
  • ½ ts salt
  • Litt revet ost
FREMGANGSMÅTE
  • Kutt opp tang, grønnsaker og skjær torsken i passe biter
  • La brokkoli og gulrøtter koke i vann i noen minutter for å mykne
  • Fordel den ferske tangen og grønnsakene i formen
  • Rør inn maisennamel og salt i fløten før den helles over
  • Bland den tørkede tangen og sitronpepper, dyss dette på toppen av fiskestykkene og legg de på tang og grønnsaksblandingen
  • Stekes på 220 grader i ovnen i 15 minutter
  • Dryss på revet ost og la det steke i 5 minutter til
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Blæretang
Sagtang
Butare
Om tang og tare i mat 
Om jod i tang og tare 
Om umami
Kilde: TMT