Torsk i form med fersk tang og grønnsaker
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 2 dl fersk renset blæretang - eller sagtang
- 2 ts tørket butare - eller blæretang/sagtang
- 1 ts sitronpepper
- 600 gram torsk
- 1 stk brokkoli
- 2 stk gulerøtter
- 1 stk purre
- 2 stk tomater
- 1 boks matfløte
- 1 ss maisennamel
- ½ ts salt
- Litt revet ost
FREMGANGSMÅTE
- Kutt opp tang, grønnsaker og skjær torsken i passe biter
- La brokkoli og gulrøtter koke i vann i noen minutter for å mykne
- Fordel den ferske tangen og grønnsakene i formen
- Rør inn maisennamel og salt i fløten før den helles over
- Bland den tørkede tangen og sitronpepper, dyss dette på toppen av fiskestykkene og legg de på tang og grønnsaksblandingen
- Stekes på 220 grader i ovnen i 15 minutter
- Dryss på revet ost og la det steke i 5 minutter til
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.BlæretangSagtangButareOm tang og tare i mat Om jod i tang og tare Om umami
Kilde: TMT