Kunnskap om bruk av tang og tare

Kviteseidsmør med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
  • Kvitseidsmør blandes med finhakket tørket sukkertare
  • Kan gjerne rulles i pølser og skjæres opp i skiver for porsjons servering
Tid: Under 20 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Her benyttes tang/tare for å løfte en allerede god smak.
Om en bruker sagtang blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.
Smøret kan fryses ned om en ønsker lang holdbarhet.
Sagtang
Butare
Om tang og tare i mat
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT