Laksemousse med tang som stivelse
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 2,5 dl fersk krusflik
- 2,5 dl vann
- 200 varmrøkt pepperlaks
- 1 dl dill - grovhakket
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl creme fraîche
- 0,5 ts pepper
- 1 ss blæretang - tørket og knust
- 0,75 dl kremfløte
Til pynt
- Sitron
- Dill
- Krusflik - fra avkoket eller fersk
FREMGANGSMÅTE
- Kok krusflik og vann i 30 min
- Hell blandingen i en sil og kjøl ned væsken
- Hakk opp pepperlaksen i biter
- Bland laks, creme fraîche, dill, blæretang og pepper i en bolle og rør til en grov masse
- Tilsett gelen fra krusflik oppkokket og rør om
- Pisk kremfløten stiv, tilsett blandingen og rør om
- Ha plastfolie i skåler/kaffekopper som skal snus
- Hell i blandingen
- La det stå i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne et døgn
- Snu skålene på serveringsasjett og tørk vekk fuktighet som har dannet seg
- Pynt med sitron, dill og krusflik fra avkoket eller fersk
- Server gjerne med tangknekkebrød som tilbehør
Tid: Over 60 min
Kategori: Forrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Krusflik kan brukes som fortykning i retter som serveres kalde. I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes.Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.Om tang i mat
Kilde: Ting med Tang