Kunnskap om bruk av tang og tare

Laksemousse med tang som stivelse

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 2,5 dl fersk krusflik
  • 2,5 dl vann
  • 200 varmrøkt pepperlaks
  • 1 dl dill - grovhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl creme fraîche
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss blæretang - tørket og knust
  • 0,75 dl kremfløte

Til pynt

  • Sitron
  • Dill
  • Krusflik - fra avkoket eller fersk
FREMGANGSMÅTE
  • Kok krusflik og vann i 30 min
  • Hell blandingen i en sil og kjøl ned væsken
  • Hakk opp pepperlaksen i biter
  • Bland laks, creme fraîche, dill, blæretang og pepper i en bolle og rør til en grov masse
  • Tilsett gelen fra krusflik oppkokket og rør om
  • Pisk kremfløten stiv, tilsett blandingen og rør om
  • Ha plastfolie i skåler/kaffekopper som skal snus
  • Hell i blandingen
  • La det stå i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne et døgn
  • Snu skålene på serveringsasjett og tørk vekk fuktighet som har dannet seg
  • Pynt med sitron, dill og krusflik fra avkoket eller fersk
  • Server gjerne med tangknekkebrød som tilbehør
Tid: Over 60 min
Kategori: Forrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Krusflik kan brukes som fortykning i retter som serveres kalde. 
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes.
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Om tang i mat