Knekkebrød med tang eller tare

Porsjoner 30 knekkebrød
INGREDIENSER
  • 1,5 dl tørket sagtang eller butare
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 3 dl linfrø hele og knust
  • 4 dl vann
FREMGANGSMÅTE
  • Knus den tørkede tang/taren
  • Bland alt det tørre og hell i vannet
  • Benyttes butare bruk kun vingene og ikke midtribben
  • La blandingen hvile i ca 8 timer før den kjevles tynt mellom bakepapir.
  • Stekes i varmluftsovn på ca 100 grader.
  • Del opp med pizzarulle etter 20 min. La de stå i ovnen til de er helt tørre. Flytt gjerne rundt på bitene for jevn tørking.
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

I denne retten benyttes egenskapen at tang/tare blir slimete i kontakt med ferskvann. Det er kun dette som er bindemiddelet i knekkebrødet. Fordi knekkebrødet kun inneholder tang/tare, frø og vann har det lang holdbarhet.

Om en bruker sagtang blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.

Sagtang

Butare

Om jod i tang og tare

Om tang og tare i mat

Om umami

Kilder: Havforskningsinstituttet