Knekkebrød med tang eller tare
Sunt og godt!
Porsjoner 30 knekkebrød
INGREDIENSER
- 1,5 dl tørket sagtang eller butare
- 1 dl solsikkekjerner
- 0,5 dl gresskarkjerner
- 3 dl linfrø - hele og knust
- 4 dl vann
FREMGANGSMÅTE
Skriv ut oppskriften
- Knus den tørkede tang/taren
- Bland alt det tørre og hell i vannet
- Benyttes butare bruk kun vingene og ikke midtribben
- La blandingen hvile i ca 8 timer før den kjevles tynt mellom bakepapir.
- Stekes i varmluftsovn på ca 100 grader.
- Del opp med pizzarulle etter 20 min. La de stå i ovnen til de er helt tørre. Flytt gjerne rundt på bitene for jevn tørking.

Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.I denne retten benyttes egenskapen at tang/tare blir slimete i kontakt med ferskvann. Det er kun dette som er bindemiddelet i knekkebrødet. Fordi knekkebrødet kun inneholder tang/tare, frø og vann har det lang holdbarhet.Om en bruker sagtang blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.SagtangButareOm jod i tang og tareOm tang og tare i matOm umamiKilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT