Kunnskap om bruk av tang og tare

Linnea’s oh-fish-ial pizza fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 4
INGREDIENSER

Bunn

  • 551 g mel
  • 352 g kaldt vann
  • 15 g salt
  • 0,4 g tørrgjær
  • 1 ss tørket malt tang

Fyllet

  • 50 g fetaost
  • 5 Cherrytomater
  • En håndfull ruccola
  • Hvit saus
  • Laks i marinade

Marinade

  • 2 ss olje
  • 1 ss sitronsaft
  • Tang - malt
  • Soyasaus
FREMGANGSMÅTE
Bunn
  • Hell vannet i bakebollen og tilsett saltet. Rør ut til saltet er helt løst opp.
  • Tilsett mel og gjær. Bruker du fersk gjær kan den smuldres direkte i melet siden deigen skal eltes lenge.
  • Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter til deigen er smidig og glatt, og slipper kanten på bollen lett. Start med lav hastighet og øk underveis i eltingen.
Heving
  • Ha deigen i en oljet bakebolle med plastfolie over, og la den hvile på benken i 30 minutter.
  • Sett deigen i kjøleskapet i minst 40 timer.
  • Ta ut deigen og la den hvile på benken i ca. to timer før du deler deigen i emner på 230 g.
  • Ball opp deigemnene, og legg dem i en form med plastfolie over, hevekasse eller egne boller. La deigemnene heve videre på benken i seks timer.
  • Nå er deigemnene klare for utbaking og for å toppes med ønsket fyll. Bruk hendene til å forme og strekkedeigen, ikke bruk kjevle hvis du ønsker en luftig bunn.
Marinade
  • Bland ingrediensene i en bolle
  • Kutt laksen i tynne skiver
  • Vend laksebitene inn i marinaden og la det stå i 15 minutter
Montering av pizzaen
  • Ha på hvit saus
  • Kutt tomatene i to og ha på pizzaen
  • Stek pizzaen på ca. 250 °C i ca. 15 minutter
  • Når det gjenstår 1 minutt igjen av steketiden ha på laksen
  • Til slutt topper du med ruccola og syltet tang når pizzaen kommer ut av ovnen
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Om tang og tare i denne retten: 
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Blæretang
Om tang og tare i mat 
Om umami
Kilde: Restaurant og matfag VG1, Kirkeparken VGS