Linnea’s oh-fish-ial pizza fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- 551 g mel
- 352 g kaldt vann
- 15 g salt
- 0,4 g tørrgjær
- 1 ss tørket malt tang
Fyllet
- 50 g fetaost
- 5 Cherrytomater
- En håndfull ruccola
- Hvit saus
- Laks i marinade
Marinade
- 2 ss olje
- 1 ss sitronsaft
- Tang - malt
- Soyasaus
Garnityr
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Hell vannet i bakebollen og tilsett saltet. Rør ut til saltet er helt løst opp.
- Tilsett mel og gjær. Bruker du fersk gjær kan den smuldres direkte i melet siden deigen skal eltes lenge.
- Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter til deigen er smidig og glatt, og slipper kanten på bollen lett. Start med lav hastighet og øk underveis i eltingen.
Heving
- Ha deigen i en oljet bakebolle med plastfolie over, og la den hvile på benken i 30 minutter.
- Sett deigen i kjøleskapet i minst 40 timer.
- Ta ut deigen og la den hvile på benken i ca. to timer før du deler deigen i emner på 230 g.
- Ball opp deigemnene, og legg dem i en form med plastfolie over, hevekasse eller egne boller. La deigemnene heve videre på benken i seks timer.
- Nå er deigemnene klare for utbaking og for å toppes med ønsket fyll. Bruk hendene til å forme og strekkedeigen, ikke bruk kjevle hvis du ønsker en luftig bunn.
Marinade
- Bland ingrediensene i en bolle
- Kutt laksen i tynne skiver
- Vend laksebitene inn i marinaden og la det stå i 15 minutter
Montering av pizzaen
- Ha på hvit saus
- Kutt tomatene i to og ha på pizzaen
- Stek pizzaen på ca. 250 °C i ca. 15 minutter
- Når det gjenstår 1 minutt igjen av steketiden ha på laksen
- Til slutt topper du med ruccola og syltet tang når pizzaen kommer ut av ovnen
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Om tang og tare i denne retten: Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.BlæretangOm tang og tare i mat Om umami
Kilde: Restaurant og matfag VG1, Kirkeparken VGS